Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uitnodiging voor Field Lab Arbeid en Bedrijven, 4 juli

Arbeidsmigratie in de land- en tuinbouw

De Euregio Rijn-Waal herbergt een groot aantal arbeidsmigranten. Zij worden vaak vlak over de grens in Duitsland gehuisvest, terwijl zij in Nederland werken. Hun levensomstandigheden zijn niet altijd even goed en het onderwerp is daardoor niet zelden negatief in het nieuws. Reden voor de Euregio Rijn-Waal, de Hochschule Rhein-Waal, de Radboud Universiteit en de Gemeente Apeldoorn om binnen het project 'Transnationale arbeidsmigratie in de Euregio – TRAM' de handen ineen te slaan en zich grensoverstijgend voor deze groep migranten in te zetten. Op donderdag 4 juli wordt in het kader hiervan het eerste Field Lab binnen het werkveld Arbeid en Bedrijven georganiseerd.

Tijdens dit Field Lab zal worden gewerkt aan de ontwikkeling van de workshop 'Good Work or Good Practice - Best Advertising for the Company?'. In deze workshop wordt onderzocht welke kwesties omtrent arbeidsmigratie van bijzonder belang zijn voor werkgevers en hoe goede relaties met (Oost-Europese) arbeidsmigranten kunnen worden ontwikkeld en behouden. De workshop zal in eerste instantie gericht zijn op arbeidsmigranten in de landbouwsector en zal worden aangepast aan de Nederlandse en Duitse situatie. Tijdens het Field Lab op 4 juli zullen de plannen voor de workshop die er tot nu toe zijn worden gepresenteerd, waarna de deelnemers kunnen aangeven welke thema's er nog ontbreken en moeten worden toegevoegd en welke thema's juist minder relevant zijn.

Centrale thema's
Op dit moment staan presentaties op het gebied van wettelijke en collectieve onderhandelingsmogelijkheden, beloningsprikkels voor werknemersbehoud, huisvestingsrecht, communicatie en een casus uit de agrarische sector gepland.

Aanmelden en meer informatie
Belanghebbenden uit de landbouwsector zijn van harte welkom om dit Field Lab bij te wonen. Het Field Lab zal plaatsvinden in de faculteitsruimte (02 01 015) van de Hochschule Rhein-Waal (Marie-Curie-Straße 1, 47533 Kleve) en ook digitaal (link volgt na aanmelding). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Marius Glassner of Maria Gonzalez van de Hochschule Rhein-Waal. Zij zijn ook beschikbaar voor vragen omtrent het Field Lab.

Publicatiedatum: