Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging in NVWA-tarieven per 1 juli 2024

Per 1 juli 2024 wijzigen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat om de tarieven die de NVWA in rekening brengt voor activiteiten als keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming- en analyse bij bedrijven en personen die bedrijfsmatig activiteiten verrichten. De ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stellen de tarieven vast die de NVWA in rekening brengt.

Naar aanleiding van de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven op 26 september 2023 zijn de tarieven gewijzigd. Hiermee brengt de NVWA voor werkzaamheden vanaf 1 juli 2024 correcte tarieven in rekening. De wijziging van de tarieven is in goed overleg tussen een vertegenwoordiging van het bedrijfsleven en de overheid tot stand gekomen.

De bezwaren waarop de uitspraak van de rechter was gebaseerd zijn inmiddels afgehandeld. De onterecht geïnde kostenposten worden voor 1 juli 2024 terugbetaald. In de tweede helft van dit jaar worden alle facturen voor de werkzaamheden vanaf 26 september 2023 tot 1 juli 2024 gecorrigeerd aan de uitspraken van het rechtscollege.

De NVWA-tarieven worden jaarlijks aangepast aan de stijgende lonen en prijzen en aan ontwikkelingen in het toezicht. Dit betreft een tussentijdse wijziging in verband met de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven over de tarieven van de NVWA. De wijzigingsregelingen van de tarieven van de NVWA zijn in de Staatscourant gepubliceerd en staan ook op de website van de NVWA. De wijzigingsregeling van de 'Warenwetregeling doorberekening kosten' wordt naar verwachting op donderdag 27 juni gepubliceerd.

Bron: NVWA

Publicatiedatum: