Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leander van Bellen: "Niet alleen kwaliteitsschade signaleren, maar ook voorkomen"

HDG Survey Group neemt Otflow over

Tholen - Per 1 juli heeft de HDG Survey Group Otflow overgenomen. Daarmee wordt het dienstenpakket van de groep naast HDG The Fruit Consultants, HDG Ibérica, Fruitify Experts, HDG Germany, Agri Software en de HDG Academy nog verder uitgebreid. Met locaties in Nederland, Duitsland en Spanje en een wereldwijd partnernetwerk ontzorgt de HDG Survey Group bedrijven over de hele wereld in hun kwaliteitsmanagement op AGF-gebied met een geïntegreerd dienstenpakket van kwaliteitsinspecties, expertises, software en trainingen.Otflow is een gepatenteerde floor-cover die zorgt voor een optimale interne luchtstroom in reefer containers tijdens overzees transport. De technologie werd bedacht door HDG-eigenaar en oprichter Otto de Groot, in samenwerking met de Wageningen University & Research. De technologie werd bedacht om betere luchtverdeling in een container krijgen. Na uitgebreid testen door de WUR blijkt de luchtstroom met 30% te verbeteren. Vooral bij de deuren van koelcontainers is de kans op te warm fruit een probleem dat tot schade leidt. Met de Otflow floor-cover wordt dit voorkomen."Een betere luchtverdeling is belangrijk voor temperatuurgevoelige producten als fruit. In een koelcontainer is de luchtcirculatie niet altijd optimaal. En als de koude temperatuur niet overal gelijk is, gaat dit ten koste van de shelf life en uiteindelijk van de kwaliteit van het product. Met onze groep verzamelen we ongelooflijk veel data met betrekking op aankomstkwaliteit en schadecontainers door de hele koelketen heen. Deze data onderstreept het belang van het gebruik van Otflow in containers. Daarom is het zo geweldig dat we nu niet alleen kwaliteitsproblemen identificeren, maar ook producten hebben in eigen beheer om schadeclaims te voorkomen", zegt algemeen directeur Leander van Bellen.

Voedselverspilling verminderen
"We helpen bedrijven te voldoen aan hun duurzaamheidsinspanningen, door de voedselverspilling en CO2-uitstoot te verminderen, maar ook de kwaliteit van de vervoerde producten op peil te houden, wat meteen leidt tot minder claims en financieel verlies", vertelt Leander. "De matten zijn duurzaam gemaakt van restanten en oude verpakkingen uit de voedselindustrie en zijn ook na gebruik volledig recyclebaar, oftewel duurzaamheid in optima forma."

Fruitexporteurs in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, India en Mexico zijn momenteel de grootste gebruikers van de Otflow-floor covers. "Maar we zien ook steeds meer interesse vanuit de Europese importeurs die ze aanschaffen voor hun overzeese leveranciers", vertelt Leander. Vaste gebruikers zijn onder meer The Grape Company, Frusan en The Greenery. De Otflow's worden onder meer toegepast voor gevoelige producten zoals blauwe bessen, kersen, mango's, avocado's en steenfruit. "Maar in principe kan de Otflow voor alle gepalletiseerde vracht in reefercontainers worden gebruikt. Zo hebben we ook al goede resultaten geboekt in de bloemen- en bloembollenindustrie.""Door de toenemende vraag naar ons product hebben wij onze volumes vergroot, waardoor wij onze prijzen hebben kunnen verlagen. We werken er echter nog steeds aan om de Otflow betaalbaarder te maken, zodat we nog meer kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de fruitsector", aldus Leander. Hij ziet veel synergievoordelen in de overname. "Met ons team van ruim 70 collega's bieden wij een uitgebreid pakket aan kwaliteitsdiensten aan. Waar voorheen de focus lag op kwaliteitsinspecties kunnen we nu door middel van trainingen (HDG Academy), software (AgriSoftware) en technologie (Otflow) ook écht een bijdrage leveren om de kwaliteit in de keten verder te verbeteren."

Voor meer informatie:
Leander van Bellen
HDG Survey Group
Marconistraat 33
3029 AG Rotterdam
Tel.: +31 10 2441414
[email protected]
www.hdg-surveygroup.com
https://www.otflow.com/en/