Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR-onderzoeker lid van de Young Mind Committee van de ISHS

Isabella Righini is recent geselecteerd voor de Young Mind Committee van de International Society for Horticultural Science (ISHS). Righini vertegenwoordigt Europa voor de promovendi. Ze werkt al zes jaar bij de Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research, waar ze onder meer onderzoek doet naar efficiënt grondstoffengebruik in de gecontroleerde landbouw (CEA). "Het is heel inspirerend om met collega's van over de hele wereld samen te werken: iedereen brengt zijn eigen achtergrond, werkwijze, culturele context, behoeften en organisatieperspectief met zich mee, wat je dwingt om uit je comfortzone te stappen en oplossingen te bedenken nieuwe en diverse uitdagingen".


Isabella Righini

De International Society for Horticultural Science (ISHS) is een internationale, onafhankelijke organisatie voor tuinbouwonderzoek. Het bevordert onderzoek in alle takken van de tuinbouw en stimuleert internationale samenwerking. Bij de ISHS zijn ruim 70.000 wetenschappers, universiteiten, overheden, instellingen, bibliotheken en commerciële bedrijven aangesloten.

Young Mind Committee
In 2024 heeft de ISHS een Young Mind Committee gelanceerd, een nieuw programma gericht op studenten en early career-professionals. Elk continent heeft twee vertegenwoordigers: een onderzoeker en een promovendus. De Young Mind Commissie is benoemd tot 2026, daarna worden de leden telkens voor vier jaar benoemd. Isabella Righini: "Via het Young Mind Committee wil de ISHS de kloof tussen ervaren en beginnende wetenschappers overbruggen, waardoor wederzijds leren en samenwerken wordt vergemakkelijkt."

Righini is begin 2024 benoemd tot lid van de Young Mind Committee en overlegt regelmatig met de overige leden. "Wij willen fungeren als kanaal voor gedeelde behoeften en ambities van startende wetenschappers. Wij streven ernaar oplossingen te ontwikkelen en te pleiten voor de opname ervan in de besluitvormingsprocessen van ISHS. Bovendien zie ik de Young Mind Committee als netwerkmogelijkheden voor beginnende professionals. Door het organiseren van workshops, mentorprogramma's en netwerkevenementen kunnen we de groei van opkomende wetenschappers in het veld bevorderen en een verbinding creëren met ervaren wetenschappers."

Bron: WUR

Publicatiedatum: