Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten MBO Westland vallen in de prijzen bij 25ste Varend Corso

Eerstejaars studenten van de opleiding Bloem & Design aan MBO Westland namen afgelopen week deel aan de derde editie van de Blooming Battle van het Varend Corso Westland. Het jubilerende Varend Corso heeft een aparte categorie voor MBO studenten waarbij verschillende MBO scholen het tegen elkaar opnemen. Docenten Bloem & Design Karin Pasman en Anja Olijhoek blikken terug:

"Het is een ontzettend leerzaam project voor studenten waarin zij in groepjes een eigen corsoboot mogen maken. Een grotere leerervaring in zo'n korte periode kun je binnen de school niet realiseren. Samenwerken, ideeën uitwerken, budget beheren, materialen bestellen, plannen... Er komen zo veel verschillende vaardigheden bij kijken om een corsoboot op te bouwen."

Van idee naar realisatie
De voorbereidingen voor het Varend Corso beginnen al in maart. De studenten gaan dan aan de slag met het uitwerken van ideeën binnen het centrale thema, waarin de organisatie van het Varend Corso dit jaar 'Smaakvol' als thema heeft gekozen. Als de studenten een thema hebben vastgelegd bij de organisatie, gaan zij hun ideeën uitwerken. Daarna presenteren zij dat aan Hans Hoogerwerf, artistiek coördinator, en Mirjam van der Meer, secretaris. Na een 'go' vanuit de organisatie mogen zij verder met het uitwerken van materialenlijsten in zowel hardware als de levende materialen. Alles moet passen binnen het beschikbaar gestelde budget. Studenten Iris van Dam en Melanie van der Vliet geven aan: "Het was een hele mooie ervaring om je creativiteit en passie voor bloemen samen te laten komen. We konden echt onze creativiteit kwijt in het opmaken van de boot en het maken van de arrangementen".

In de prijzen
Beide groepen studenten vielen in de prijzen. De studenten met boot 24, Cocktailbar, behaalden een derde prijs en de studenten met boot 22, Lollypopland, werden tot winnaars gekroond in de Blooming Battle. Docenten Pasman en Olijhoek: "Het is geweldig om te zien hoe trots onze studenten zijn over wat ze samen hebben neergezet. Niet alleen de opbouw van het corso, maar vooral ook drie dagen meevaren zorgt voor een enorm enthousiasme". Studente Kiki van den Dobbelsteen geeft aan: "Het was een fantastische week en weekend, ik het zo nog een keer doen"! Medestudent Sara van der Keur is het volledig met haar eens: "Een fantastische ervaring waarbij je ook zo veel leuke mensen ontmoet"!

Internationaal
Naast twee boten van onze eerstejaars studenten begeleide MBO Westland ook een groep Spaanse studenten uit Córdoba. In het kader van een internationale uitwisseling is er een groep van vijf studenten uit Córdoba overgekomen om ook deel te nemen aan de Blooming Battle. In Spanje hebben zij eerst de ideeën uitgewerkt, materialenlijsten gemaakt en konden hier laten zien wat ze kunnen. De Flamenco en bijpassende muziek konden hierin uiteraard niet ontbreken. Docent Santiago Moreno ziet deze kans als een onvergetelijke ervaring voor zijn studenten. "Een uitwisseling met Nederlandse studenten, deelname aan zo'n fantastisch evenement waarbij onze studenten het hele weekend zelf op de boot mochten staan, een ervaring om nooit te vergeten. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer mee doen," besluit Santiago.

Bron: MBO Westland.

Publicatiedatum: