Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Schermuitdaging gaat over energiebesparing en klimaatoptimalisatie"

Tholen - Energiebesparing is een grote uitdaging in de glastuinbouw in de Lage Landen. Dat weet ook Jesse Verbeke, Application Manager bij Phormium. "Eigenlijk is het breder dan dat: het gaat om energiebesparing en klimaatoptimalisatie. Zorgen dat er beter geteeld kan worden met meer opbrengst, en tegelijkertijd energie besparen."


Jesse Verbeke van Phormium

Jesse ziet de energiecrisis van twee jaar geleden als een belangrijke trigger. "Men was er zich al wel van bewust, maar toen besefte men ook: nu moet het. Toen zag je ook de switch naar LED. In België werd daar al wel in geïnvesteerd, maar met die energiecrisis zag je dat ook in Nederland de switch gemaakt werd."

Ook voor Phormium was de crisis een signaal om te kijken naar welke oplossingen ze konden bieden voor energiebesparing en een beter kasklimaat. "In onze regio kijken we naar energieschermen, zoals het uiterst transparante Hermetic Clear. Het is zo dat binnen de energieschermen van Phormium een onderscheid is tussen de poreuze energieschermen, die nog een beetje vocht en lucht doorlaten, en de hermetische schermen. Die zijn heel dicht geweven – ze bevatten geen draadjes en dus kan er geen vocht of lucht doorheen."

Ter vergelijking: met een normaal doek bespaar je 47 procent energie, terwijl Hermetic Clear 60 procent energie bespaart, zegt Jesse. Perfect voor energiebesparing dus, maar hoe zit het dan met het vocht? "Hermetic Clear is een heel goed doek, maar je moet het combineren met ontvochtiging. Het scherm is heel goed te combineren met elk type ontvochtiging, actief of passief. De ontwikkelingen daarin volgen we op de voet, zodat we klanten ook kunnen adviseren over het beste type ontvochtiging in hun situatie."

Voor meer informatie:
Jesse Verbeke
Phormium
Tel: +32 (0)93409811
[email protected]
www.phormium.com

Publicatiedatum: