Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren

Albers Alligator heeft twee nieuwe eigenaren. Onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink hebben Lennard Blijdorp en Michael van der Windt de aandelen van het 123 jaar oude bedrijf uit Wageningen overgenomen van Ronald Edel. Het duo heeft de ambitie om de internationale activiteiten van de leverancier van flexibele opslagsystemen en speciale dak- en doekconstructies uit te breiden en het productaanbod te diversifiëren.

Albers Alligator is een speler in de internationale markt voor flexibele opslagsystemen voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in drijvende en vaste afdekconstructies en speciale doekconstructies, zoals stationoverkappingen en luchthallen voor buitensportverenigingen. De laatste jaren heeft Albers Alligator zich, via Multi F-Solar, ook gespecialiseerd in drijvende afdekkingen voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf, actief in meer dan 40 landen, biedt werk aan zo'n 50 medewerkers.


Overkapping Wimbledon Albers Alligator

De nieuwe eigenaren zijn enthousiast over de overname: "Vanaf het eerste moment voelden we een sterke klik met Ronald, Albers Alligator en de oplossingen die het bedrijf biedt. Het sluit perfect aan bij onze ambities. We zien veel mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien," verklaart Lennard. Michael voegt toe: "Onze achtergrond, opleiding en ervaring sluiten naadloos aan bij dit veelzijdige bedrijf."

Van links naar rechts: Michael van der Windt, Ronald Edel en Lennard Blijdorp

Ronald, de voormalige eigenaar van Albers Alligator, blijft actief betrokken en zal samen met Michael en Lennard plaatsnemen in de directie. Zijn keuze om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren was ingegeven door het ontbreken van familieopvolging en het potentieel dat hij in jonge ondernemers ziet. Ronald: "Mijn prioriteit lag altijd bij de continuïteit van Albers Alligator en het leveren van kwaliteit. Vanaf mijn vijftigste ben ik gaan nadenken over de toekomst van het bedrijf. Met Lennard en Michael hebben we de juiste personen aan boord om Albers Alligator verder te professionaliseren en het naar het volgende niveau te brengen."


Zonnepanelen bassin Albers Alligator

"Deze transactie is een perfect voorbeeld van hoe geduld, doorzettingsvermogen en een goede klik tussen koper en verkoper tot een succesvolle overname kunnen leiden," vertelt Jeffrey Scholtens, manager bij overnameadviseur Marktlink. "Het traject omvatte vele gesprekken die uiteindelijk resulteerden in de overname van dit familiebedrijf."

Mestzak Albers Alligator

Met de overname van Albers Alligator staan Lennard en Michael aan het begin van een nieuwe fase voor de onderneming. "We zijn van plan de huidige producten verder in het buitenland te introduceren en gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie om nieuwe producten te ontwikkelen, of door het doen van enkele gerichte acquisities," legt Michael uit. "We zetten dit familiebedrijf met een rijke geschiedenis en uitstekende internationale reputatie graag voort."

Voor meer informatie:
Albert Alligator
Tel: +31317419144
[email protected]
www.albersalligator.com

Publicatiedatum: