Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bart Faassen neemt afscheid als bestuurder bij Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen

Faassen Plants vierde vrijdag het 100-jarig jubileum. Bart Faassen nam er afscheid van zijn jarenlange bestuurswerk voor de Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.

Tijdens het jubileumfeest voor zakenrelaties, vrijdagmiddag bij Faassen Plants in Tegelen, werd Bart vanuit de cultuurgroep toegesproken door bestuurslid Jurgen Denissen en bedankt voor zijn vele jaren bestuurswerk.

Bart begon in januari 1982 in het bestuur, van 2009 tot 2019 was hij voorzitter. Daarna bleef hij actief als bestuurslid. Gedurende zijn bestuurswerk heeft Bart diverse buitenlandse studiereizen georganiseerd voor de cultuurgroep, zoals naar de bos- en haagplantsoensector in Denemarken, Ierland, Polen en Tsjechië.

Vanuit het bestuur was hij afgevaardigde in het marketingteam van het toenmalige Plant Publicity Holland, bij het Productschap Tuinbouw en bij de adviescommissie plantsoenvoorziening. Daarnaast heeft hij zich met veel inzet en plezier ingezet bij de European Forest Nursery Association (EFNA).

Vierde generatie in 100-jarig familiebedrijf
In het bestuur van de cultuurgroep is Bart nu opgevolgd door Ted Huibers, verkoper van Faassen Plants. Eind 2020 heeft Bart het stokje van het familiebedrijf overgedragen aan zijn zonen Florian en Rowan, de vierde generatie Faassen.

De familie Faassen werd op het jubileumfeest ook nog toegesproken door gouverneur Emile Roemer, Commissaris van de Koning van Limburg, en burgemeester Antoin Scholten van Venlo. Daarnaast was Léon Faassen aanwezig, gedeputeerde Provinciale Staten in Limburg.

De grootvader van Bart en Léon, Bert Faassen, richtte in 1924 het bedrijf J.H. Faassen-Hekkens op in Tegelen. Lees op de site van Faassen Plants de geschiedenis van het familiebedrijf.

bron: LTO Bomen en vaste Planten

Publicatiedatum: