Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hofland Flowering Plants ontvangt predicaat Hofleverancier bij 125-jarig bestaan

Hofland Flowering Plants ontving op vrijdag 21 juni 2024 het predicaat Hofleverancier bij de viering van het 125-jarig bestaan. Ze zijn daarmee het eerste Westlandse glastuinbouwbedrijf dat het Koninklijk Wapen mag voeren met daarbij de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Loco-commissaris van de Koning in Zuid-Holland Meindert Stolk reikte, in aanwezigheid van burgemeester Bouke Arends, de oorkonde uit aan de familie Hofland. Frans Hofland, derde generatie en inmiddels 91 jaar, onthulde het wapenschild wat daarbij hoort.


Foto: Gemeente Westland

Familiebedrijf Hofland Flowering Plants
Het familiebedrijf werd in 1899 opgericht. Eerst met de teelt van onder andere fruit door oprichter Jan Hofland. Later kwamen de cactussen, tomaten en komkommers en werd het bedrijf geleid door achtereenvolgens Goos senior Hofland, Frans Hofland, Goos junior Hofland en Peter Hofland. Tegenwoordig teelt het bedrijf bijna jaarrond Schlumbergera, ook wel lidcactus genoemd, aangevuld met de voorjaarsproducten Dianthus, Calibrachoa, Argyranthemum en Checkies en ligt de bedrijfsleiding in handen van de vijfde generatie: Annemiek en Frank Hofland. Hofland Flowering Plants investeert in duurzame manieren van telen, zoals groene remmiddelen, zonder aardgas en in de basis biologische gewasbescherming. Met de uitreiking van het predicaat Hofleverancier wordt 125-jarig vakmanschap bekroond.

Wie mogen zich Hofleverancier noemen
In Nederland zijn momenteel ongeveer 720 bedrijven die zich Hofleverancier mogen noemen. Om in aanmerking te komen voor het predicaat Hofleverancier moet een bedrijf minimaal 100 jaar bestaan en de ontstaansgeschiedenis moet duidelijk en aantoonbaar zijn. Voor het verkrijgen van het predicaat Hofleverancier komen alleen ondernemingen in aanmerking die gerekend kunnen worden tot het midden- en kleinbedrijf. Ook moet de onderneming van plaatselijk of regionaal belang zijn te midden van branchegenoten, moet er sprake zijn van juridisch en economisch onbesproken gedrag en een onberispelijke bedrijfsvoering. Koning Willem-Alexander kan dan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toekennen.

Publicatiedatum: