Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EZ Flower

"Van Miami tot Mumbai, onze bloemen gaan wereldwijd"

Tholen - Op de veiling in Aalsmeer zijn heel wat exporteurs, waar EZ Flower er een van is. Gerard Haazebroek en Roelof Stijnman staan er met hun neus in de bloemen, als ze niet onderweg zijn naar een beurs of naar klanten. De twee werken allebei binnen het bedrijf met klanten wereldwijd, van Miami tot Mumbai.


Roelof Stijnman en Gerard Haazebroek van EZ Flower tijdens Iftex in Nairobi, Kenia

Druk seizoen
"We hebben een druk seizoen achter de rug, helaas met wat minder bloemen door onder andere de weersomstandigheden. Niet alleen de Nederlandse bloemen, maar ook vanuit andere landen zoals Kenia, is er minder binnengekomen. Toch mogen we niet klagen, want we hebben nog steeds veel orders lopen en grote opdrachten gehad," vertelt Roelof. Hij lacht: "Het is sowieso nooit rustig, want ik werk toch echt wel zes dagen in de week." Gerard stemt in: "Ik doe mijn werk echt met veel plezier, en ik werk ook zeker wel zes dagen in de week. Ik probeer de zaterdag vrij te houden, maar bij nood ben ik altijd bereikbaar voor de klant."

Bruiloften
Roelof heeft veel weddingplanners als klanten, en dat zijn vaak geen kleine bruiloften. "Destination weddings zijn populair en ik heb een aantal weddingplanners als klanten die vanuit het Midden-Oosten naar Europa komen om daar een grootse bruiloft te plannen voor een bruidspaar. Bloemen zijn een essentieel onderdeel bij bruiloften en velen pakken extra uit. Zo heb ik pas een meerdaagse bruiloft gehad in Zwitserland waar bloemen met de helikopter bovenop de berg moesten worden gebracht, met de Matterhorn op de achtergrond. Er kwamen uiteindelijk nog bloemen tekort, en deze heb ik persoonlijk met een busje nog naar Zwitserland gebracht, even 12 uren rijden," lacht hij. "Je wilt een klant tevreden houden en als je op deze manier kunt helpen, dan doe je dat." Niet alleen binnen Europa worden bloemen geleverd, maar ook veel in onder andere India. "Laatst was er een onwijs grote bruiloft in India die meerdere weken duurde, hiervoor hebben wij ook deels bloemen geleverd. Momenteel ligt er ook weer een zending klaar voor India, met prachtige delphiniums."


Bloemstuk in de stand van EZ Flower tijdens Iftex

Reizen
Reizen is voor de twee essentieel. Begin juni waren ze nog bij Iftex in Nairobi, Kenia. Gerard vertelt enthousiast: "Het was voor ons de eerste keer bij Iftex, maar zeker niet de laatste. We hebben veel van onze klanten ontmoet daar, maar ook gelijk nieuwe klanten gemaakt." Roelof haakt in: "De maandag na de beurs is er gelijk een zending bloemen naar een klant gegaan die ons op de beurs heeft gezien. Heel mooi dat het gelijk zo bevorderlijk is voor onze handel." De beursstand was voorzien van meerdere grote bloemstukken - gemaakt door een team van bloemisten - waar ze veel enthousiaste reacties op kregen. "We hebben onze bloemen ingevlogen en ter plekke is alles opgemaakt door de bloemisten, alles heeft drie dagen lang heel mooi gestaan."

Veiling
"Onze locatie op de veiling is wat verouderd, maar in augustus gaan we het kantoor helemaal vernieuwen," vertelt Gerard. "We zijn recent al uitgebreid met een grotere koelcel en wat extra ruimte, maar ons doel is niet om heel groot te worden, we willen vooral goed blijven in wat we doen." Roelof sluit daar bij aan: "We zijn blij met de klanten die wij hebben, het belangrijkste voor ons is dat zij tevreden blijven en dat wij aan hun verwachtingen blijven voldoen."

Voor meer informatie:
Roelof Stijnman
EZ Flower
+31 6 20700207
[email protected]
www.ezflower.nl

Gerard Haazebroek
EZ Flower
+31 6 10078099
[email protected]
www.ezflower.nl