Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Takii Tourploeg-deelnemer Reinier Punt van SanLucar:

"Mijn voorbereiding begint half januari, dit jaar is een top-5 notering mijn doel"

Tholen - Een trouwe deelnemer aan de Takii-Tourploegspel is Reinier Punt. "Ik heb jarenlang gewerkt voor verschillende supermarktformules. Sinds ruim twee jaar ben ik werkzaam als store account manager bij SanLucar. Voor mij echt een droombaan! Werken met echte premium producten, creatief opbouwen van second placements en een stukje begeleiding bieden aan de mensen op de winkelvloer, de perfecte combinatie!"


Reinier poseert in de Takii-bollentrui na de negende plek vorig jaar

Hoe actief volg je het wielrennen?
"Ik kijk al jaren met erg veel plezier naar het wielrennen. Niet alleen de Tour, maar ook de Giro en de Vuelta vind ik prachtig. Die passie heb ik overgenomen van mijn vader, die vroeger met pen en papier druk meeschreef met alle uitslagen. De mooiste etappes en voorjaarsklassiekers kijk ik nog steeds bij mijn vader thuis, meeschrijven gebeurt niet meer, maar de passie is nog onverminderd groot. Natuurlijk kan ik geen drie weken vrij nemen, dus op werkdagen lees ik af en toe het liveblog, om toch goed op de hoogte te blijven.

Wat vind je van het Takii Tourploeg spel?
Naast het Takii Tourploeg spel doe ik mee met een aantal andere spellen. Vaak moet daar dagelijks een opstelling gemaakt worden en hoe leuk dat ook is, het kan ook frustrerend werken. Bij het Takii Tourploeg spel stel je één keer een team samen, die tijdens de gehele Tour voor punten moet zorgen. Dit is een stuk realistischer, een ploeg kan immers tijdens de ronde geen vervangers meer oproepen. Het spel zit goed in elkaar en de uitleg is duidelijk, waardoor het voor iedereen leuk is om mee te doen en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.

Hoe ga je te werk om de ideale ploeg op te stellen?
Mijn voorbereiding begint half januari, als de Tour down under van start gaat. Daarna volgt het voorjaarsprogramma met alle grote klassieke eendagswedstrijden. Hier kan je een hoop informatie uithalen die goed te gebruiken is voor de Tour de France. Vorig jaar werden Simon Yates en Pello Bilbao respectievelijk 2e en 3e in de Tour down under en beide renners bleken goud waard in het Tourploeg spel. Natuurlijk zijn eerder behaalde resultaten geen garantie voor een succesvolle Tour de France, maar het kan wel een indicatie zijn dat een renner het goed gaat doen. Alle uitslagen die van belang zijn noteer ik in een document op de computer, zodat ik rustig alles terug kan lezen zodra de Tour de France begint.

Vervolgens analyseer ik het parcours: Hoeveel kansen krijgen de pure sprinters? Hoeveel keer gaan we bergop finishen en hoeveel tijdrit kilometers zitten erin? Als ik dit duidelijk voor ogen heb, ga ik kijken naar de ploegen die starten. Wie is de kopman? Gaan ze voor sprints of juist klassement? Is er iemand die een specifiek doel heeft uitgesproken? Vorig jaar zei Giulio Ciccone dat hij alles zou zetten op de bergtrui en deze heeft hij ook behaald.

Als ik alle informatie heb verzameld ga ik beginnen met selecteren. Ik pak de 3 renners die in mijn ogen de meeste kans maken op het eindpodium, de sterkste sprinter en minstens 1 kanshebber voor de bergtrui. Vingegaard, Pogacar, Evenepoel, dat zijn renners die we allemaal kennen en een groot deel van de deelnemers zal die hebben. Ik zoek daarom ook altijd naar een verschilmaker, een pareltje. Felix Gall was een mooi voorbeeld hiervan vorig jaar. Het laatste waar ik naar kijk is de openingsetappe, wie pakt het eerste geel? Vorig jaar werd het Adam Yates en de mensen die hem hadden, konden in hun handen wrijven. De eerste klap is immers een daalder waard.

Vorige keer werd je negende, waar ga je dit jaar voor?
Ik was erg blij met de negende plek, maar ik blijf ambitieus. Mijn doel dit jaar is een top 5-notering, maar een tweede keer op rij een toptien-plek zou ik ook voor tekenen!

Inschrijven mogelijk tot zaterdag 29 juni 2024 om 12.00 uur
De eerste 170 lezers van AGF.nl, Groentennieuws.nl en BPnieuws.nl hebben zich al aangemeld voor de Takii-Tourploeg. Iedereen uit de AGF-handel en tuinbouw wordt van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit tourspel, ook met een minder strakke . Deelname is gratis. De nummer 1 in de eindstand wint een fietsclinic voor vijf personen door het Universe Cycling Team, een UCI continental ploeg.

De nummer 2 ontvangt bovendien een waardebon van 100 euro van online fietsenwinkel FuturumShop en de nummer 3 krijgt een bon van 50 euro van Futurumshop. Daarnaast winnen de nummer 1, 2 en 3 nog respectievelijk 125, 75 en 50 euro. De eerste 10 in het eindklassement ontvangen van Takii daarnaast een bollentrui en de dagwinnaars ontvangen van Takii een bidon.

Klik hier om je aan te melden