Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certificaten delen op Agriplace

Agriplace, een nalevingsplatform voor de agrarische sector, biedt nu gratis accounts aan voor zijn Supply Chain Approval-platform. Dit platform helpt grossiers, verwerkers en retailers bij het waarborgen van verantwoorde toeleveringsketens. Het doel van deze gratis accounts is om leveranciers te ontlasten van het herhaaldelijk delen van certificaten en andere due diligence informatie. Groei van benodigde compliance informatie
In een wereld waar retailers en overheden steeds meer vragen om veilige, duurzame en sociaal verantwoorde goederen, is verantwoord inkopen belangrijker geworden. Dit heeft de nadruk op compliance vergroot binnen bedrijfsactiviteiten. Hierdoor is er een aanzienlijke toename van compliance-informatie, zoals certificaten en gegevens van telers, die vaak worden gedeeld via e-mails, spreadsheets en diverse tools. Leveranciers moeten deze certificaten vaak meerdere keren per jaar met verschillende kopers delen, wat een aanzienlijke werklast veroorzaakt.

Nieuwe ESG-wetgeving, zoals de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDD) en de European Union Deforestation Regulation (EUDR), samen met de groeiende vraag van retailers, heeft de urgentie voor betere naleving en duurzaamheidspraktijken in de sector vergroot.

Gratis accounts gelanceerd
"Agriplace heeft als missie om alle betrokkenen in staat te stellen verantwoorde toeleveringsketens te beheren. We streven ernaar om compliance voor leveranciers te vereenvoudigen en daarmee meer inzicht te bieden aan kopers," aldus CEO Nico Broersen.

De lancering van gratis accounts op Agriplace is bedoeld om het werk voor leveranciers te vereenvoudigen. Het stelt leveranciers in staat om dubbel werk te voorkomen door certificaten en documenten in één keer met alle klanten te delen. Met een gratis account kunt u uw eigen database opzetten op het Agriplace-platform en behoudt u volledige controle over wat er wordt gedeeld en met wie. Daarnaast stelt het platform gebruikers in staat om de nalevingsstatus van alle leveranciers en producten bij te houden en meldingen te geven om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn wanneer klanten informatie nodig hebben.

Sinds de oprichting, slechts vijf jaar geleden, heeft Agriplace Supply Chain Approval zijn klantenbestand uitgebreid van één klant in 2019 tot meer dan 350 grossiers en retailers in heel Europa. Vandaag de dag volgen haar klanten gezamenlijk meer dan 160.000 leveranciers in hun toeleveringsketens. Met meer dan 50% van de Nederlandse markt die Agriplace gebruikt om verantwoord inkopen aan te tonen, vermindert het platform aanzienlijk dubbel werk bij het delen van informatie.

Maak een gratis account aan op het Agriplace-platform door op deze link te klikken.

Voor meer informatie:
Agriplace
[email protected]
www.agriplace.com/startforfree

Publicatiedatum: