Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noah maakte de stap naar een carrière in de tuinbouw

Noah Colpa maakte een jaar geleden de stap naar de tuinbouw. Met zijn 24 jaar is hij één van de jongeren in het vakgebied, werkzaam als accountmanager in de tuinbouw voor DCM. Noah deelt zijn ervaringen over het werken als jonge professional in de sector.

Werkdag
"Tijdens mijn studie heb ik veel mogen leren, maar ik ontwikkel me pas echt tijdens mijn carrière", zegt Colpa. Zijn dag begint met e-mails en agendapunten, gevolgd door bedrijfsbezoeken waarbij hij proeven opvolgt en nieuwe relaties bezoekt. Na het werk documenteert hij zijn bevindingen en schuift soms een meeting met het team of de werkgroep tussendoor. "Het werk is divers en geen dag is hetzelfde," voegt hij toe.

Professionele ontwikkeling
"Ik ben niet alleen gericht op persoonlijke groei, maar ook op professionele ontwikkeling, wat voor mij van groot belang is," zegt Colpa. "Mijn huidige baan biedt diverse mogelijkheden, van het behalen van certificeringen tot het ontwikkelen van technische vaardigheden." Hij vervolgt: "Ik heb deelgenomen aan netwerkbijeenkomsten en evenementen, wat mijn kennis in specifieke vakgebieden heeft verdiept en mijn netwerk heeft vergroot. Daarnaast biedt DCM formele opleidingen, zoals trainingen en cursussen, die mijn professionele kennis en vaardigheden hebben verbeterd."

Werksfeer
De werkomgeving wordt door Colpa als zeer positief ervaren. "Wat ik de toekomstige collega's zou willen meegeven, is dat DCM een zeer 'warm' bedrijf is waar je alle ruimte krijgt om je te ontwikkelen," vertelt hij. "Het werk is uitdagend en geeft je de vrijheid om het op jouw manier uit te voeren. Er is veel ruimte voor creatieve ideeën en je krijgt de kans om deze uit te voeren. We hebben ook gezellige uitjes met het team en een fijne werksfeer is voor iedereen belangrijk."

Trends en ontwikkelingen
"Innovatie staat centraal binnen ons bedrijf," benadrukt Noah, terwijl hij spreekt over de rol van vernieuwing bij DCM. Hij legt uit: "Data-analyse vormt een cruciaal onderdeel van mijn werk. Het stelt me in staat om informatie om te zetten in praktische adviezen voor telers, wat van onschatbare waarde is in onze sector."

Colpa vervolgt: "Bovendien worden medewerkers aangemoedigd om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën, producten en processen binnen ons bedrijf. Dit stimuleert niet alleen onze creativiteit, maar stelt ons ook in staat om praktische oplossingen te vinden voor complexe uitdagingen in de tuinbouwsector." Daarnaast wordt er ook gewerkt in conceptgroepen, zoals de "Cuttings" werkgroep waar Colpa deel van uitmaak. "We ontwikkelen samen internationale teeltstrategieën en delen waardevolle kennis en ondersteuning, wat dit project zeer succesvol maakt."

Uniekheid van het werk
Noah benadrukt de waarde van probleemoplossing in zijn werk. "Het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken is een uitdagend en inspirerend aspect van mijn werk," merkt hij op. Zijn ervaringen bij DCM laten zien hoe het bedrijf zijn medewerkers aanmoedigt om zich voortdurend te blijven ontwikkelen. Deze focus op groei en innovatie maakt DCM niet alleen klaar voor de toekomst, maar maakt het ook een aantrekkelijke werkplek voor mensen die naar zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Voor meer informatie:
DCM
[email protected]
www.dcm-info.com

Publicatiedatum: