Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raad van State scherpt limiet energievoorziening datacenters aan

Uitbreiding datacenters Agriport kan doorgaan

Uitbreiding van de mogelijkheden voor datacenters op Agriport A7 doet al jaren veel stof opwaaien. Met een uitspraak van de Raad van State woensdag is een bijna twee jaar lopend geschil hierover nu beslecht.

Bestemmingsplan 'Uitbreiding Agriport A7, deelgebied B1' is onherroepelijk na aanpassing van een planregel door de Raad van State. Daarbij is de limiet voor 'verbrandingsinstallaties ten behoeve van de elektriciteit- en energievoorziening' voor de datacenters aangescherpt. De limiet van 300 MW energievoorziening per datacenter mag niet overschreden worden.

Het gaat om een gebied van circa 50 hectare, nu nog agrarische grond waarop datacenters moeten kunnen komen, als het aan de gemeente ligt.

Agriport is de initiatiefnemer van de ontwikkeling en communiceert op de eigen kanalen de uitkomst van de zaak. Stichting Red de Wieringermeer spande de zaak aan, omdat men zich niet met het plan kan verenigen. Zij vreest vooral voor de landschappelijke gevolgen en de gevolgen voor de leef- en omgevingskwaliteit.

De Raad van State draagt de gemeenteraad, na aanpassing van planregel 3.1 over de verbrandingsinstallaties, op om deze nieuwe planregel binnen 4 weken te verwerken in het elektronisch vastgestelde plan dat te raadplegen is op de landelijke voorziening.

Bron: Raad van State