Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markt voor droogbloemen zeer divers

Uit de Droogbloemen Marktmonitor 2024 van Marktdata.nl blijkt dat droogbloemen op zeer veel verschillende manieren worden verwerkt. Zowel het gebruik als de toepassing kent verschillende doelen, zoals decoratie, bruiloften en evenementen, ambachten en hobby's, herdenkingsstukken en geurverspreiding. De winkelformules met de sterkste groei op het gebied van droogbloemen zijn Action en Dille & Kamille.

Marktdata.nl heeft het Nederlandstalige zoekverkeer over droogbloemen in Google onderzocht over de afgelopen vier jaar (mei 2020 t/m april 2024) in Nederland. Omdat de consument internet meer en meer gebruikt in de ori├źntatiefase, bieden statistieken over zoekvolumes inzicht in actuele ontwikkelingen van consumentenbehoeften. Het meten en monitoren van het online zoekverkeer levert objectieve informatie over waar de consument in is ge├»nteresseerd, naar zoekt en welke behoefte men heeft. Het zoekvolume kan niet zonder meer naar exacte verkoopcijfers worden vertaald, maar het levert wel concrete informatie over de (veranderende) consumentenbehoefte en de populariteit van specifieke soorten, en kenmerken van, droogbloemen.

Aanbieders
Over de afgelopen vier jaar is Xenos de (online) meest gezochte aanbieder op het gebied van droogbloemen. De top vijf wordt gecompleteerd door Intratuin, Bloomon, Action en Kwantum. Daarna volgt een lange lijst met andere aanbieders van droogbloemen. We zien veel dynamiek in de ranglijst van meest gezochte aanbieders van droogbloemen. Intratuin staat alle jaren op de tweede plaats. In de eerste vier maanden van het jaar 2024 heeft Action de eerste plaats overgenomen van Xenos. De sterkste stijgers in de afgelopen paar jaar zijn Action en Dille & Kamille. De sterkste dalers zijn Speciaal Droogbloemen en Bloomon.

Meer informatie over de Droogbloemen Marktmonitor 2024 en bestelmogelijkheid vindt u hier.

Publicatiedatum: