Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

13e editie van Open Kwekerijdag achter de rug

De 13e editie van de Open Kwekerijdag was dit jaar wederom bezocht door omwonenden, collega kwekers, politiek en plantenliefhebbers uit het hele land op 15 juni de opengestelde kwekerijen. Deze keer konden de geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van acht bedrijven aan de Burgemeester ten Heuvelhofweg/Burgemeester Smitweg in Hazerswoude-Dorp. De opening stond in het teken van het boek 'De Roem van Boskoop' van schrijver Koen van Wijk waarin drie Boskoopse families worden beschreven. Naast Wethouder Anouk Noordermeer en Meindert Stolk waren er ook drie vertegenwoordigers van de familie Stolwijk, Van Gelderen en Wezelenburg aanwezig. Zij kregen allen een boek uitgereikt. Onder de grote opkomst bij de opening bevond zich ook burgemeester Liesbeth Spies als gast.

Acht zeer verschillende bedrijven
Er waren informatieve kramen bij alle deelnemers, diverse activiteiten, en de mogelijkheid tot het kopen van plantjes. Er waren meerdere demonstraties en er werd op een aantal bedrijven ook gewoon gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk konden krijgen van het reilen en zeilen op een kwekerij. Ook kon men een kijkje nemen bij de kraam van de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen (KVBC) en kon men meedoen met een consumentenkeuring. Bij de Groene Kathedraal en Theetuin 't Woutje kon men even uitrusten van het fietsen of wandelen.

Van kinderen tot werkzoekenden
Ook dit jaar waren er weer vele kinderactiviteiten, verspreid over de bedrijven. Kinderen konden door het doen van opdrachten een boomkwekerijdiploma verdienen. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen. De plantopbrengst werd bij de kwekerijen geschonken aan een eigen individueel gekozen goed doel. Op het carrièreplein trokken de opleiders en 63 vacatures van BoskoopWerkt.nl studenten en werkzoekenden.

Elke 3e zaterdag in juni
Houd de website www.openkwekerijdag.nl in de gaten voor de volgend editie in juni 2025.

Publicatiedatum: