Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Ederveen

Flora Delight breidt assortiment uit met delphiniums en kalanchoë

Tholen - De bloemenzee van Flora Delight heeft tijdens IFTEX, twee weken geleden in Nairobi, Kenia, heel wat aandacht getrokken. Frans Ederveen van Flora Delight liet een reeks nieuwe kleuren hortensia's, delphiniums en een snijbloemenvariant van de kalanchoe zien.

Uitbreiding
Waar Flora Delight voorheen vooral bekend stond om hun hortensia's, presenteerden ze dit jaar op de beurs ook delphiniums en diverse variƫteiten van de kalanchoe. Sinds 2013 teelt Flora Delight het hele jaar door hortensia's in Kenia. De vraag naar deze bloemen nam snel toe, waardoor het bedrijf ook snel marktaandeel wist te veroveren. Tegenwoordig levert Flora Delight hortensia's wereldwijd en heeft het afgelopen jaar hun assortiment uitgebreid met delphiniums en kalanchoe snijbloemen.

Uitdaging
De uitbreiding van het assortiment was bedoeld om een compleet pakket aan te bieden, en de intensievere hortensiateelt van de afgelopen jaren maakte dit mogelijk. "We hebben nog steeds 18 hectare teeltoppervlakte en leveren nu bijna al onze producten direct", zegt Frans Ederveen. Volgens hem was de pandemie een uitdagende periode, waarin ze besloten om hun klanten een breder pakket aan te bieden. Bovendien hebben ze hun hortensiateelt zo geoptimaliseerd dat ze dezelfde hoeveelheid stelen op een kleinere oppervlakte kunnen telen. "Daardoor hadden we meer ruimte om andere gewassen te verkennen." Eerdere jaren breidden ze al uit met onder andere chrysanten en gerbera's.

Kleurenpracht
Naast de gebruikelijke kleuren van de hortensia's, zoals wit, lichtblauw en zachtroze, waren op de beurs ook fellere kleuren te zien, zoals groen, paars en rood. De delphiniums waren er in verschillende blauwe en paarse tinten, evenals een witte variant. De kalanchoe snijbloemen schitterden tijdens IFTEX in diverse pasteltinten.

Voor meer informatie:
Frans Ederveen
Flora Delight
[email protected]
www.floradelight.com