Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische inflatie 4,9 procent

Nederlandse inflatie ook in mei 2,7 procent

Consumentengoederen en -diensten waren in mei 2,7 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In april was de inflatie ook 2,7 procent. De inflatie wordt elke maand gemeten als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. Het inflatiecijfer van mei is hetzelfde als bij de snelle raming die op 31 mei is gepubliceerd.

Inflatie eurozone stijgt naar 2,6 procent
Het CBS publiceert twee verschillende cijfers voor inflatie. Een op basis van de consumentenprijsindex (CPI) en een op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). Consumentengoederen en -diensten in Nederland waren volgens de HICP in mei 2,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In april was de inflatie volgens de HICP 2,6 procent. De inflatie in de eurozone stijgt van 2,4 procent in april naar 2,6 procent in mei.

Belgische inflatie 4,9 procent
In Belgiƫ bedroeg de inflatie volgens de Europees geharmoniseerde consumptieprijsindex (HICP) in mei 4,9%, net zoals in april. De kerninflatie (inflatie zonder energie en onbewerkte levensmiddelen) bedroeg 3,4% in mei ten opzichte van 3,7% in april, zo meldt Statbel. De inflatie volgens de consumptieprijsindex (CPI) voor de maand mei bleef stabiel op 3,4% zoals in april.

Bron: CBS / Statbel

Publicatiedatum: