Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moore DRV groeit met extern kapitaal

Moore DRV trekt externe financiering aan bij Waterland Private Equity Investments. Het accountancytantoor wil een top-10-positie in de sector innemen en kondigde recent al de fusie met branchegenoot Ruitenburg aan. Ook Van Noordenne Accountants sluit zich bij het bedrijf aan. Van Noordenne voegt ongeveer 50 mensen toe en is gevestigd in Giessen, Gorinchem en Hardinxveld.

Marco Utermark, voorzitter raad van bestuur van Moore DRV: 'We zien veel mogelijkheden om onze waarde voor ondernemers in de echte economie en voor onze mensen verder te verhogen. Daarvoor is een top tien positie in de sector nodig. De fundamenten voor die groei zijn onze cultuur, kernwaarden en kwaliteitshuis. Die fundamenten willen we borgen en versterken. Om sneller, grotere stappen te kunnen maken, kiezen we voor de inbreng van kapitaal en expertise van Waterland Private Equity Investments.'

Het groeiende bedrijf benoemt ook een raad van commissarissen, verbreedt het de developmentprogramma's voor medewerkers en blijft het investeren. Ook vernieuwt Moore DRV het partnermodel om de drempel voor nieuwe toetreders te verlagen en de continuïteit te waarborgen. 'Het maatschapsmodel behouden vinden we essentieel om waardegedreven en ondernemend te blijven en onze cultuur te behouden', licht Utermark toe. 'Ook voor de toekomst kiezen we voor compacte kantoren met een platte organisatiestructuur, waar we met oog voor elk individu samenwerken met en onder leiding van partners.'

Versneld meer investeren
'We zien dat ondernemers in de echte economie voor extra uitdagingen komen te staan, in het afleggen van rekening en verantwoording zoals op het gebied van duurzaamheid, fraude en andere risico's. Ondernemers investeren zelf in kennis en bijvoorbeeld AI en robotisering, waardoor de vraag aan ons uitdagender en interessanter wordt. Familiebedrijven willen internationaal groeien. Voor ons zijn die ontwikkelingen razend interessant. Ze leggen de lat voor ons hoger en bieden volop ontwikkelingskansen voor onze mensen. Daarom willen we versneld meer investeren in bredere en meer specialistische dienstverlening en in de ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers dan we de afgelopen jaren al hebben gedaan', zegt Utermark.

Groei
Moore DRV groeide de afgelopen jaren autonoom en door aansluitingen. Kortgeleden werd bekend dat Ruitenburg zich bij Moore DRV aansluit en op 11 juni is bekend gemaakt dat Van Noordenne Accountants zich aansluit. Daarmee versterkt het kantoor haar positie in Zuid-Holland en breidt het uit aan de randen van het werkgebied met vestigingen in onder meer Den Haag en Gorinchem. Dat gebeurde ook in 2023 in Midden- en Oost-Brabant met de aansluiting van Trivent accountants & belastingadviseurs. De aansluiting van Rijkse Accountants & Adviseurs per 1 januari van dit jaar betekende een forse versterking in Zeeland.

Moore DRV heeft na de aansluitingen zo'n 1.350 mensen in dienst, verspreid over 20 vestigingen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland.

Behoud cultuur en kernwaarden
Utermark: 'Veel kleinere kantoren tonen interesse in aansluiting bij onze organisatie, omdat ze zich herkennen in onze visie, het nut en de noodzaak van onze aanpak. We willen doorgroeien naar een top tien positie in de sector en toonaangevend zijn in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Door groei kunnen we de investeringen spreiden en tegelijkertijd aantrekkelijk blijven in tarief. Maar het is vooral belangrijk op de arbeidsmarkt: al onze ambities staan of vallen met voldoende, goed gekwalificeerde en ondernemende mensen. Het behoud van onze cultuur en onze kernwaarden, en het bieden van interessante ontwikkelingsmogelijkheden zijn dan ook absolute voorwaarden voor groei.'

Waardegedreven
Utermark vervolgt: 'We zijn en blijven een waardegedreven organisatie. Het partnermodel borgt dat. We zien dat de interesse daarvoor wat terugloopt; partner willen worden is niet meer het ultieme doel. Tegelijkertijd willen we een hoge betrokkenheid en mee ondernemen waarderen met eigenaarschap. Daarbij wordt een ingroeimodel naar het partnerschap bij verdere groei van onze organisatie ook noodzakelijk, want de hoge investeringen die we willen doen, leiden tot een te hoge drempel om in te stappen. Vandaar dat ook voor behoud van het partnermodel externe financiering nodig is.'

Keuze voor Waterland
'Banken vinden investeren in een maatschap minder aantrekkelijk door het goodwillmodel. Bovendien zochten we een partij die naast geld ook expertise kan leveren. In Waterland hebben we een ondernemende partner gevonden. Zij hebben focus op familiebedrijven, zijn Europees georiënteerd en hebben een langetermijnvisie. Waterland heeft ons verrast met haar visie op de Europese accountancymarkt. Zij snappen waar Moore DRV en Moore Global naartoe willen en willen niet alleen investeren in de accountancykantoren in het netwerk, maar ook in partijen die nieuwe diensten kunnen leveren en in samenwerkingspartners die onze businesscase sterker maken. Zij hebben dat al laten zien in België, bij onze collega's van Moore Belgium, alsook in het Verenigd Koninkrijk, bij onze collega's van Moore Kingston Smith. In Nederland werken we samen met Moore MKW', licht Utermark toe.

Moore DRV heeft goedkeuring aangevraagd bij de Autoriteit Consument en Markt voor het verstrekken van aandelen aan Waterland.

Voor meer informatie:
Moore DRV
www.moore-drv.nl

Publicatiedatum: