Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Podcast Weerbare Sierteeltsector bespreekt case 'De Groot in Hedel'

"De recruiters van de georganiseerde misdaad zijn de beste die er zijn"

Tholen - Preventie, dat is het doel wat het programma 'Weerbare Sierteeltsector voor ogen heeft. Wat kun je doen om criminelen buiten de deur te houden? Waar kunnen bedrijven op letten? In een serie van 3 podcasts nemen ze je mee in de 'case De Groot in Hedel', om te kijken wat de sierteelt kan leren leren van deze zaak in het fruit.

"De recruitmentcentra van de georganiseerde misdaad zijn de beste die er zijn." Aan het woord komt Hans Slaman, die als expert beveiliging en crisisbeheersing betrokken was bij de afpersingszaak van De Groot. "Ik heb daar bizarre dingen meegemaakt." Volgens hem zijn er lessen te trekken voor de sierteelt. "Een crimineel probeert door zich te mengen in bonafide organisaties, door gebruik te maken van informatie en logistieke processen om de goederen van de criminele organisatie van A naar B te krijgen. Daarom is het goed om een risicoanalyse te maken van je bedrijfsprocessen."

Volgens operationeel specialist Leon van de politie zijn veel bedrijven nog veelal bezig met hun business, in plaats van de risico's. Ook zorgen de gebeurtenissen in Hedel voor terughoudendheid bij ondernemers om criminaliteit te melden. "Maar ondernemers zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van hun medewerkers."

Klik hier om de podcasts te beluisteren

Publicatiedatum: