Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deelnemerslijst 25e Corso bekend:

Acht nieuwe deelnemers en studenten uit Cordoba

Met het verschijnen van de Corsokrant in Westland en Midden-Delfland is ook de deelnemerslijst van de 25 editie bekend. Er zijn acht nieuwe deelnemers in de lijst: Syngenta, 3D Next Level, Argos, KNRM, De Zonnebloem, De Torpedoloods, Kemeling Kunststoffen en KPN. Zuidkoop voer eerder mee en is terug van weggeweest. Decorum doet dit jaar mee met een grotere boot. Ook zes Spaanse studenten van de IES Galileo Galilei uit Cordoba nemen deel aan de Blooming Battle. Dit jaar volledig met hun eigen arrangement en figuratie. Uiteraard zijn ook de dorpskernen van de partij. Met thema's als 'Titanic', 'Diep Chique', 'Wonka's Wondere Wereld', 'Tea Party', 'Ratatouille' en 'Hans en Grietje' belooft het een Smaakvol spektakel te worden. Vrijdag 21 juni rond het middaguur gaan de trossen los voor de jubileumeditie.


3D Next Level heeft 3D geprinte Minions voor op hun boot. Foto: Arnaud Roelofsz.

Westlands bedrijfsleven
"Het Varend Corso is voor ons een evenement bij uitstek waar we kunnen laten zien wat de sierteelt allemaal inhoudt. Onze boot 'Kwekerij op het water' zal dan ook rijk uitgerust zijn met de topproducten die de kwekers aan ons merk leveren," zegt Renate Hoogendoorn van Decorum, die de boot van vorig jaar opschaalde. Syngenta leverde vele jaren producten aan deelnemende boten, maar dit jaar brengt de plantenkweker een eigen boot in de vaart. "Het 25-jarig bestaan van het corso vinden we een uitstekende aanleiding om de toeschouwers kennis te laten maken met onze producten", legt Debby Koene uit. De titel van de boot is dan ook "Elke bloem telt".

Verenigingen
Dit jaar zal de KNRM ook met een corsoboot deelnemen. "We bestaan 200 jaar", legt Pauline Stuurman van KNRM. We willen de KNRM graag wat meer bekendheid geven onder de Westlanders. We staan niet voor niets 24 uur per dag klaar om mens en dier te redden. Ik verklap niet veel over de boot, maar wel dat onze clubkleuren, blauw en oranje in het ontwerp terug zullen komen." Ook de Regionale Vereniging de Zonnebloem in Westland herdenkt dit jaar dat zij 45 jaar geleden werd opgericht. Voorzitter Pea Boon: "Reden om dit feest met de duizenden langs de waterkant te vieren. Uiteraard zal de Zonnebloem centraal staan op het schip. Voor de realisatie van de inzending wordt door veel bedrijven in natura een helpende hand toegestoken."


Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

Spaanse studenten
Vorig jaar werkte al enkele studenten tijdens een uitwisselingsproject mee aan het Varend Corso, dit jaar tekenden zij voor een hele eigen boot: 'The festival of the Patios of Cordoba' "Onze Spaanse gasten hadden vorig jaar geen idee wat ze moesten verwachten, maar ze vonden het zo enorm leuk dat ze dit jaar een eigen boot, inclusief figuratie voor hun rekening nemen. Ze komen met zes studenten naar het Westland,'' vertelt Karin Pasman van Lentiz.

Publieksprijs
Zodra de trossen los gaan van het corso start ook het stemmen van de Publieksprijs via de vernieuwde Corsowebsite. Op iedere boot is dit jaar een QR-code aangebracht die naar de stempagina verwijst. Bekijk de route en tijdschema's op varendcorso.nl.


Varend Corso Westland / Arnaud Roelofsz

Voor meer informatie:
Varend Corso
[email protected]
www.varendcorso.nl

Publicatiedatum: