Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog nooit konden petunia's zo goed tegen regen

Tholen - De FlowerTrials zijn in volle gang en beleven een editie als vanouds. Alle mogelijke nationaliteiten trekken voorbij, óók Aziaten, en bedrijven zijn overwegend in hun nopjes met de opkomst. Daarnaast worden de highlights uit eigen veredeling en/of opkweek gepresenteerd, waarbij alle verdelaars als vanouds nog uniformere, snellere en resistenter producten beloven.

Gert Meijer van Sakata; Thorsten Sander van Schneider Younplants; Klaus Gaumann van Selecta one; en Louis Kester van Evanthia

Een kwaliteit die in het bijzonder aandacht lijkt te krijgen is 'weatherproof'. Een voorbeeld is de petunia: waar de een een nieuwe varieteit presenteert die toch echt wel tegen een paar druppels water kan, heeft de buurman, en vervolgens ook de buurman van de buurman, een soortgelijke verbetering in de etalage. Misschien dat dit extra opvalt omdat het - nogal ongebruikelijk tijdens de FlowerTrials - af en toe regent, of omdat we überhaupt een nat en koud voorjaar hebben doorgemaakt, of omdat het natte weer reden is voor de veredelaars om juist deze soorten extra in de spotlights te zetten, is daarbij onduidelijk.

We zijn op tour en proberen weer zoveel mogelijk locaties een bezoekje te brengen, een uitgebreide fotoreportage volgt later.

Een overzicht van alle bedrijven en locaties vindt u hier. De organisatie maakte alvast een kleine video-impressie van de eerste FlowerTrials-dag: