Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kijkje op de International Horticultural Exhibition 2024

Op 1 juni bezochten enkele vertegenwoordigers van de AIPH de International Horticultural Exhibition 2024, die op dit moment plaatsvindt in Chengdu, in de provincie Sichuan, China. Deze tentoonstelling duurt 186 dagen en is nog geopend tot 28 oktober 2024.

Naamsbekendheid
Chengdu is een belangrijk teelt- en afzetgebied voor bloemen. Het bloemareaal beslaat meer dan 1,13 miljoen hectare en heeft een waarde van 2,34 miljard euro. De tentoonstelling is een goede kans om de naamsbekendheid van Chengdu in de sierteeltsector te vergroten.

Hoofdlocatie
Op de hoofdlocatie zijn meer dan 100 buitentuinen met verschillende ontwerpelementen te zien. In het internationale gedeelte zijn onder andere tuinen te zien uit Frankrijk, Italiƫ, de VS, Pakistan, Japan, Thailand, Egypte en Soedan. In het binnenlandse gedeelte presenteren Beijing Garden, Shanghai Garden, Kunming Garden en Nanjing Gardens verschillende stadstuinen die zijn ontworpen met stadsbloemen en lokale elementen.

Leeuwenbekjes
Er zijn ook enkele bedrijven met buitenstands. Syngenta presenteert hun nieuwe zonnebloemen en leeuwenbekjes (antirrhinum) samen met andere Nederlandse elementen zoals windmolens en klompen. Meilland uit Frankrijk presenteert rozen en Danziger uit Israƫl presenteert petunia's. Op een oppervlakte van 1.058 vierkante meter laat Sakata tenslotte de nieuwste ontwikkelingen in de bloemenwereld zien.

Online verkoop
Veel consumenten, vooral jongeren, kopen producten het liefst online. Dit is ook het geval in de sierteeltsector. Spring Garden zijn twee jonge ondernemers die online hortensia's proberen te verkopen. Op de website worden de verschillende kleuren, steellengtes, groeigebieden, het ras en alle informatie duidelijk gepresenteerd. Soms promoot een influencer een product of een merk.

Chengdu is naast bloemen ook beroemd om zijn bonsaicultuur. Bonsai is de traditionele Japanse kunstvorm die gericht is op het kweken van miniatuurbomen in potten.

Op de andere vier locaties kunnen mensen blauwe bessen, bamboe en enkele tuinbouwmachines voor de buitenteelt bekijken.