Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijenpark Aalsmeer voltooid met inzaaien van wilde bloemen

Na het planten van 1.000 m² vaste planten in maart, is begin juni 3.500 m² ingezaaid met wilde bloemen op het Bijenpark VBA Zuid. Hiermee is het bijenpark van in totaal 4.500 m² voltooid en gaat zorgen voor voedsel voor wilde bijen, andere insecten en vogels.

Een kleurrijk levendig gebied
Na afronding van de werkzaamheden rondom de bushaltes, loopbrug en de afslag naar Royal FloraHolland in Aalsmeer zijn nu ook de laatste bermen ingezaaid als Honey Highway. Een aantal collega's van de Dutch Flower Group-bedrijven ging aan de slag om de bermen met de hand in te zaaien voor optimaal resultaat.

Samenwerken met de natuur
Ballast Nedam, firma Eijkelboom, Vereniging van Eigenaren VBA Zuid en Honey Highway zetten zich in voor de planning, inzet van machines, expertise en de samenstelling van bloemenzaden. Voor de start van het zaaien werden de bermen al voorzichtig ondergewerkt. De bloemenzaden zijn geoogst uit natuurgebieden en de samenstelling van de soorten in het mengsel helemaal afgestemd op de bodem van het bijenpark.

Overbrengen van kennis
De collega's van Dutch Flower Group kregen uitleg over hoe ze de zaden moesten inzaaien, de bodem moesten bewerken en ze konden de bijen al van dichtbij zien terwijl ze stuifmeel verzamelden. De eerder aangeplante vaste planten zijn al erg in trek bij de wilde bijen. Ook zijn er enthousiaste collega's die hun kennis doorgeven. Zoals Ruben, die in opleiding is als biologisch-dynamische Imker bij Honey Highway, de bijen op het bijenpark al verzorgt en al e.e.a. kon vertellen over de wilde bijen op het bijenpark.

Bijenexcursies en biodiversiteit
Van de zomer worden er bijenexcursies in een bloeiende Honey Highway georganiseerd. Waar niet alleen bijen maar ook tal van andere insecten en dieren te vinden zijn. Deborah Post, Honey Highway: "Het Honey Highway-concept van het bijenpark met 1/3 geplante drachtplanten en 2/3 wilde bloemen met daarin grote bloemheesters, zorgt voor een langdurige bloeiperiode als voedsel voor de bijen, hierdoor ontstaat ook een levende bodem en biodiversiteit waar je doorheen kunt wandelen. Ik ben blij dat we bedrijven en hun medewerkers met dit bijenpark kunnen inspireren."

Voor meer informatie:
Dutch Flower Group
Tel: +31297389389
[email protected]
www.dfg.nl

Publicatiedatum: