Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoolkinderen op bezoek bij Kwekerij Brasil

Kinderen uit groep 7 en 8 brachten recent een bezoek aan Kwekerij Brasil in Poeldijk om een beeld tijd krijgen van de glastuinbouw. Ze kregen te horen en te zien hoe een plantje een bloem wordt. De kinderen gingen de kas in om de planten te bekijken, kregen daar een uitleg en zagen hoe de producten worden gekweekt.

Volgens Paul Steyn van WNTweb is het belangrijk om de deuren van de kas open te zetten en de kinderen kennis te laten maken met alles wat er in de kas gebeurt. Zo kunnen ze zien wat er gekweekt wordt en leren ze dat er veel verschillende functies in de glastuinbouw zijn.

Richard Duijvesteijn van Kwekerij Brasil legde de kinderen aan de hand van vijf verhaallijnen - die op vijf verschillende borden staan - uit hoe een plantje een bloem wordt en hoe die uiteindelijk bij klanten terechtkomt. "Er is niks mooiers dan het mooie verhaal dat we als tuinbouw hebben te vertellen", zegt Richard. De verhaallijnen vallen onder de noemer 'Tuinbouw Experience' en zijn ontwikkeld door SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) in samenwerking met Glastuinbouw Nederland. Alle materialen van de 'Tuinbouw Experience' zijn te vinden in de Toolkit Gezondheid & Geluk.

Toolkit: tips en materialen
De Toolkit Gezondheid & Geluk biedt nog meer tips, materialen en achtergrondinformatie om het verhaal van de glastuinbouw aan verschillende doelgroepen te vertellen. Doelgroepen zoals jeugd, buren, medewerkers en de media.

Bekijk hier het videoverslag van het bezoek bij Glastuinbouw Nederland .

Publicatiedatum: