Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landbouwvisie voor Fryslân

Landbouwpartijen LTO Noord, Agrarische Jongeren Fryslân, Agractie, Boerennatuur Fryslân, Fries Grondbezit en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond hebben samengewerkt aan de "Visie op de land- en tuinbouw in Fryslân". De provincie Fryslân vindt dat de provincie een landbouwprovincie is én moet blijven.

Agrarische ondernemers staan voor de keuze hoe zij de toekomst van hun bedrijf veiligstellen voor de volgende generatie. Er zijn verschillende ontwikkelroutes, veel ondernemers kiezen waarschijnlijk voor een Hightech Open-ontwikkelroute en vullen die route op eigen manier in. Ook is er de optie Higtech-Gesloten, waaronder in de visie glastuinbouw valt net als hokdieerbedrijven.

Innoveren is noodzakelijk. Daarvoor hebben ondernemers ondersteuning nodig van overheden, zowel financieel als voor de borging dat oplossingen bijdragen aan doelbereik, stellen de partijen.

Klik hier om de volledige "Visie op de land- en tuinbouw in Fryslân" te lezen.

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: