Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kas van Luiten Kwekerij aan De Hoefslag in Pijnacker verkocht aan Kwekerij Maron

Tholen - Luiten Kwekerij heeft zijn kas aan De Hoefslag in Pijnacker verkocht aan Kwekerij Maron. Hierdoor worden alle activiteiten, de teelt van de yucca's en dracaena's én de teelt van de mediterrane planten, gecentreerd in de kas aan de Lange Campen aan de andere kant van het dorp.

"Toen we twee jaar geleden de nieuwe kas aan de Lange Campen in gebruik namen was het plan al de kas aan de Hoefslag te verkopen", zo vertelt eigenaar Jeroen Soeterbroek. "Er waren toen echter geen gegadigden. Gevolg was dat we het assortiment wat uitgebreid hebben, en wel primair met dracaena's die we toen konden overnemen van kwekerij Reijm Nieuwerkerk, die toen ging stoppen."

Een maand of twee geleden meldde zich echter iemand met interesse en wel Aron van der Burg van Kwekerij Maron. Deze liep al enige tijd met plannen om wat uit te breiden, maar besloot recentelijk dat het tijd was een stap te zetten. Zodoende kwamen beide heren met elkaar in gesprek, waarop het snel geregeld was.

Voor Kwekerij Maron betekent de aankoop van de nog vrij nieuwe kas – Luiten bouwde hem in 2017 – dat een tweetal huurtuinen kunnen worden afgestoten en de gehele operatie ook meer gecentreerd wordt. Daarnaast heeft de kweker onlangs de teelt zamioculcas overgenomen van kwekerij Athomeplant uit De Lier, deze gaat zelf per 1 mei 2025 stoppen.

Achter de schermen is men al druk bezig met het opzetten van de zamioculcasplanten zodat de klanten geen hinder van de overname zullen ondervinden. Ook wordt Kwekerij Maron nog 2 jaar lang geadviseerd door Athomeplants zodat de kwaliteit ook gewaarborgd blijft.

Voor Luiten Kwekerij wordt het passen en meten, omdat men juist iets teruggaat in teeltoppervlak. Voorlopig moet het echter uitkunnen, weet Jeroen, en mocht de ruimte echt een issue worden dan kan is er nog ruimte om bij te bouwen. Hiertoe bestaan voor nu echter geen concrete plannen.

Voor meer informatie:
Luiten Kwekerij BV
[email protected]
www.luitenkwekerij.nl

Kwekerij Maron

[email protected]
www.kwmaron.nl