Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Team Voorwinden rijdt 7-uursrace op TT circuit Assen

Motorsport in de glastuinbouw

Op 15 juni vindt er een 7-uursrace voor motoren in Assen plaats. Normaal gesproken geen glastuinbouwaangelegenheid, ware het niet dat er deze keer toch wel degelijk glastuinbouwinvloeden te vinden zijn op het circuit.

Eén van de deelnemende teams is namelijk De Voorwinden Groep. Namens de kassenbouwer rijden Aad, Kris, en Maik Voorwinden. Het team wordt versterkt door een van de snelste amateurracers van Nederland, Colin Velthuizen. En die wordt dan weer gesponsord door Brainchild Commodity Intelligence (BCI). Ook zij zijn actief in de glastuinbouw als specialisten in de energiehandel.

"BCI is al een aantal jaren begaan met de motorsport", deelt Wouter Alblas. Hij is algemeen directeur bij BCI en legt uit dat de interesse in motorsport verschillende invalshoeken heeft. "Snelheid, techniek, data, competitie en met name de mentale uitdaging zijn zaken die overeenkomsten hebben met ons als bedrijf."


Wouter met Richard Knegt (Bloemenrijder) Kampioen Dutch ProClass 1000 2022. Foto: Really Racing Photography

Sinds 2022 is BCI actief als sponsor in de motorsport. "Eerst bij een echt amateurteam met een aantal zeer gedreven en gepassioneerde mensen." Voor het seizoen 2024 sponsort BCI het RR SOCIA RACING C02 compensated by BCI team, met de Nederlandse twintigjarige topamateur Colin Velthuizen.

Colin neemt deel in het Duits Internationale kampioenschap (IDM) in de klasse IDM SUPERBIKE de springplank naar het FIM World Super Bike kampioenschap. Het is voor BCI belangrijk dat het team dat men dit jaar sponsort het eerste team is dat C02 neutraal racet. "Een belangrijke stap om de continuïteit van deze geweldige sport te kunnen waarborgen."

De mentaliteit, aanpak en focus zijn inspirerend en leerzaam en ook duidelijk inzetbaar in het bedrijfsleven en vice versa, vindt Wouter. BCI werkt met de sponsoring aan haar naamsbekendheid in Duitsland. "Daarnaast begeeft een deel van onze klanten en relaties zich in de glastuinbouw, een sector waar het motorracen toevallig zeer geliefd is."


Klaar voor de start ...

Motorsport en glastuinbouw
Een van de grootste en bekendste Nederlandse motorrijders van weleer is 'Jumping Jack Middelburg' geweest. De kassenbouwer kwam niet voor niks uit Naaldwijk. Momenteel is de motorsport weer zeer actueel, nu na Max verstappen (F1) ook Colin Veijer (Moto3), Zonta van den Goorbergh en Bo Bendsneyder (Moto2) live bij Ziggo worden uitgezonden, weet Wouter. En ook Michael van der Mark uit Bergschenhoek is een bekende Nederlandse coureur uit het Wereldkampioenschap Superbike. Michael wordt gesponsord door o.a. Havecon, de bekende kassenbouwer uit Bleiswijk met wie De Voorwinden Groep nauw samenwerkt.

Wouter heeft hoge verwachtingen van Team Voorwinden dat op 15 juni gaat racen. Hij voorspelt: "Ze hebben een grote kans om het podium te halen met dit team. Mocht dit ook daadwerkelijk het geval zijn, dan volgt er een verslag."


.... en weg zijn ze.

Voor meer informatie:
Wouter Alblas
Brainchild Commodity Intelligence
[email protected]
www.brainchildcommodity.com