Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterschap op bezoek bij telers in Erica

Op woensdag 20 mei ontvingen Jurjen van Dijken en Cees Ruhe bestuurslid Ellen Hemmers van waterschap Vechtstromen bij komkommerkwekerij Polman. Ellen Hemmers, sinds juni vorig jaar in functie, is verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Onder begeleiding van waterkwaliteitsadviseur Roel Koekoek maakte ze kennis met het glastuinbouwgebied Erica.Bewustwording en investeringen in waterkwaliteit
Een belangrijk onderwerp tijdens het bezoek was het reeds afgeronde project DuurSaam Glashelder. Dit project heeft gezorgd voor een verhoogde bewustwording onder tuinders over waterkwaliteit. Door dit project zijn er door diverse glastuinbouwondernemers flinke investeringen gedaan om de waterkwaliteit te verbeteren. De inspanningen en verbeteringen in het gebied werden positief ontvangen en benadrukken het belang van samenwerking tussen het waterschap en de tuinders.

Toezicht en handhaving in Erica
Tijdens het bezoek werd ook het toezicht besproken. In Erica hebben de tuinders over het algemeen positieve ervaringen met de toezichthouders van waterschap Vechtstromen. Belangrijk is een adviserende aanpak, duidelijke uitleg en het krijgen van voldoende tijd voor handelingsperspectief. Dit geeft tuinders de tijd om zaken op orde te krijgen, wat bijdraagt aan een constructieve samenwerking. Uiteraard is snel handelen bij een grove overtreding noodzakelijk, ook vanuit handhaving.

Eerste kennismaking met de glastuinbouw
Ellen Hemmers, die nog nooit een glastuinbouwbedrijf van binnen had gezien, was onder de indruk van de professionaliteit, het hoge kennisniveau en de complexiteit van de sector.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: