Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uniforme interpretatie kwaliteitsstandaarden centraal op KCB-meeting

Het KCB organiseert van 4 tot en met 6 juni voor de derde keer de internationale Harmonization Meeting. Deze afstemmingsbijeenkomst voor controlediensten binnen en buiten de EU, is een gelegenheid om collega's van andere controlediensten te ontmoeten en de inhoudelijke samenwerking te verstevigen.

"Vertegenwoordigers van controlediensten uit twintig landen zijn aanwezig. Aan de hand van voorbeeldmateriaal van diverse producten worden de internationale kwaliteitsstandaarden en de interpretatie hiervan uitgebreid besproken. Deze editie komen citrusfruit, paprika, peren, papaja, mango en kiwi aan bod. Ook de aanduidingsvoorschriften en de minimumeis voor onzuiverheden op producten worden besproken. Het is belangrijk voor handelsbedrijven van groenten en fruit dat internationaal de controlediensten een gemeenschappelijke taal spreken en standaarden eenduidig interpreteren. Het delen van kennis en discussie over de interpretatie van handelsnormen leveren een waardevolle bijdrage aan een geharmoniseerde toepassing van regels op kwaliteitsgebied."

Bron: KCB

Publicatiedatum: