Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe koeltrailer van Woolworths in Zuid-Afrika volledig elektrisch

Thermo King maakt bekend dat logistiek dienstverlener DP World en voedingsdistributeur Woolworths als eerste in Afrika het Thermo King AxlePower-energieterugwinningssysteem op de weg gebruiken. Om de duurzaamheid van de Afrikaanse transportsector te bevorderen gebruikt Woolworths nu de nieuwe koeltrailer met Thermo King technologie op de route tussen Johannesburg en Kaapstad, zo meldt Thermo King.

"Het AxlePower-systeem koelt constant, met een ononderbroken luchtstroom in de trailer bij omgevingstemperaturen boven de 40°C. Over een tot nu toe afgelegde afstand van 15.000 km heeft het systeem ruim 97% van de tijd op elektriciteit gewerkt, zonder de dieselmotor van de unit in te schakelen", zo legt Ronnie Meechan van Thermo King uit. "Het systeem hoefde ook niet op het elektriciteitsnet aangesloten te worden om een eventueel gebrek aan energie te compenseren of om de acculading te balanceren. Er wordt geschat dat de AxlePower jaarlijks tot 27 ton CO₂ zal besparen in vergelijking met traditionele dieselaangedreven koelsystemen voor trailers."

"Dit project is een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzamere toekomst voor de Afrikaanse transport- en logistieke sector", zo gaat hij verder. "Op de snelgroeiende Zuid-Afrikaanse markt nemen steeds meer transporteurs elektrische en waterstoftechnologieën in gebruik in hun zoektocht naar manieren om hun brandstofverbruik te verminderen. Door samen te werken met Woolworths en DP World benadrukken we de gedeelde overtuiging dat we door technologische vooruitgang en creatieve oplossingen te omarmen aanzienlijke stappen kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen en een betere toekomst te creëren."

"We streven naar duurzaamheid, dus zijn we verheugd om de Thermo King AxlePower-technologie in onze vloot op te nemen", aldus Feroz Koor, hoofd Duurzaamheid van de Woolworths Holdings Group. "In navolging van de inzet van elektrische voertuigen voor de bezorging van online bestellingen van vorig jaar, sluit dit initiatief aan bij onze Vision 2025+-doelstelling om in 2040 CO₂-neutraal te zijn. Het sluit ook aan bij onze ambitie om een duurzamere en efficiëntere toeleveringsketen te creëren en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk te verkleinen."

"We zijn er trots op een nieuw tijdperk van energiezuinige en milieubewuste koeling in te luiden", zei Esha Mansingh, hoofd Corporate Affairs en Duurzaamheid voor sub-Saharisch Afrika bij DP World. "Dit initiatief sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van DP World, 'Our World, Our Future', die ervoor zorgt dat we te werk gaan als een verantwoordelijk bedrijf en prioriteit geven aan duurzaamheid en de impact op mensen, het milieu en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Zo willen we een betere, meer sociaal rechtvaardige en duurzame toekomst verwezenlijken. Deze trailer demonstreert een transformatieve logistieke technologie die een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop we goederen onderweg koelen. Thermo King AxlePower vormt een belangrijke stap in de richting van duurzame en verantwoorde logistieke praktijken."

Voor meer informatie:
Thermo King
www.tkadvancer.com
www.europe.thermoking.com

Publicatiedatum: