Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe boring aardwarmte bij aardwarmtepionier

Bij Tomatenteler A. en G. van den Bosch is in opdracht van 85 Degrees Renewable momenteel een aardwarmteboring bezig. De locatie aan de Petuniaweg is bijzonder. Op dezelfde locatie werd namelijk in 2007 de eerste aardwarmte-installatie van Nederland gerealiseerd.

Er is de afgelopen jaren veel geleerd als het gaat om de winning van aardwarmte. De boring die op dit moment wordt uitgevoerd, is voor een nieuwe productieput. Deze nieuwe productieput zal de bestaande productieput uit 2007, welke verstopt is geraakt en inmiddels is afgesloten, vervangen.

De capaciteit van de aardwarmtebron op deze locatie wordt naar verwachting zo'n 10 MW. De aardwarmte die aan de Petuniaweg gewonnen wordt, zal gebruikt worden voor het verwarmen van kassen in de omgeving. Gemeente Lansingerland, namens wie wethouder Michiel Muis van Duurzaamheid afgelopen maand kwam kijken op locatie, kijkt ook naar de kansen die aardwarmte biedt voor het verwarmen van woningen. Eén aardwarmtebron kan namelijk, afhankelijk van de diepte en capaciteit van de bron, 4.000 tot 10.000 woningen verwarmen.Bron: Gemeente Lansingerland

Publicatiedatum: