Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt per 1 januari 2025

Heb je medewerkers op jouw bedrijf die een kwetsbare positie hebben op de arbeidsmarkt? Dan kan het volgens Glastuinbouw Nederland zijn dat je daarvoor nu nog automatisch het lage-inkomensvoordeel (LIV) ontvangt. Deze regeling is bedoeld als stimulans om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie in dienst te nemen en te houden. Inmiddels is gebleken dat deze regeling, maar beperkt bijdraagt aan de kansen voor deze groep. Daarom vervalt deze regeling met ingang van 1 januari 2025.

Loonkostenvoordeel
Het LIV is één van de drie tegemoetkomingen voor werkgevers in de Wet Tegemoetkomingen Loondomein (WTL). De andere twee zijn het jeugd-LIV en het loonkostenvoordeel. Het jeugd-LIV is per 1 januari 2024 afgeschaft. Werkgevers krijgen dus al geen tegemoetkoming meer voor medewerkers in de leeftijd van 18 t/m 20 jaar, en met ingang van 1 januari 2025 geldt dit dus ook voor de overige medewerkers waarvoor deze tegemoetkoming geldt. Ook het loonkostenvoordeel voor werkgevers die oudere medewerkers in dienst hebben sinds 1 januari 2024, wordt vanaf 1 januari 2025 afgebouwd. Voor medewerkers die al voor die tijd in dienst waren blijft het loonkostenvoordeel wel gewoon gelden.

Het geld dat vrijkomt met de afschaffing van het LIV wordt onder meer gebruikt voor het structureel maken van het 'loonkostenvoordeel doelgroep banenafspraak'. Daarnaast zal er ook een verruiming komen van de criteria voor het herplaatsen van een medewerker met een arbeidshandicap. Hiermee kom je als werkgever in meer gevallen in aanmerking voor het loonkostenvoordeel wanneer je een medewerker met arbeidshandicap gedeeltelijk herplaatst in de eigen functie of ergens anders binnen jouw bedrijf.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: