Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Open dag over tulpengalmijt en integrale gewasaanpak trekt veel belangstelling

Hoe krijg je als bollenteler de tulpengalmijt onder controle? En welke rol speelt de Integrale Gewas Aanpak hierin? Op woensdag 29 mei gingen zo'n 170 agrariƫrs, erfbetreders, adviseurs, onderzoekers en beleidsmakers aan de slag met deze vraagstukken op de Open Dag Tulp bij Vertify in Zwaagdijk.

Programmamanager van Vertify Michel Jansen trapte de dag af met het uiteenzetten van de Integrale Gewas Aanpak en presenteerde hierin het door Vertify ontwikkelde model. Met dit model in de hand, kunnen agrariƫrs beoordelen en nagaan welke opties meer aandacht moeten worden gegeven om een gezonde teelt na te streven. Deze aanpak vormde de rode draad tijdens deze open dag.

Galmijt
Nico Hof legde hierna het onderzoek naar galmijt over de afgelopen twee jaar uit en tegen welke problemen en uitdagingen de organisatie is aangelopen. Deze ervaringen vormen de opstap naar het PPS-onderzoek "Integrale aanpak tulpengalmijt" die onlangs in samenwerking met de Wageningen Plant Research is gestart. Tot slot stond Alex de Waard van Bayer stil bij de zorgen omtrent de toekomst van Movento en de toepassing van Flipper.

Hierna volgden de deelnemers een interactieve rondgang langs de proefvelden van Agrifirm-GMN, CAV Agrotheek, Syngenta, Vertify en Roboltics. De dag werd georganiseerd door Vertify en bijdrages zijn geleverd uit de projecten De Groene Tulp, Duurzame beheersing onkruiden, Toekomst virusvrije bloembollen en Integrale aanpak tulpengalmijt.

Voor meer informatie:
Vertify
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel: +31 (0) 228 563 164
[email protected]
www.vertify.nl

Publicatiedatum: