Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Varend Corso haalt ruim 60.000 euro op met "Captains Dinner"

Met het zogenaamde Captains Dinner van Varend Corso Westland werd afgelopen week maar liefst 61.500 euro opgehaald. Met nog drie weken te gaan voor het Varend Corso van wal steekt, was het enthousiasme van de gasten over de jubileumeditie voelbaar.

Veilingmeester Alphons de Wit laat de biedingen hoog oplopen (foto: Arnaud Roelofsz)

In de Torpedoloods in Hoek van Holland kregen 120 gasten een vijfgangendiner voorgeschoteld. Ondertussen kregen zij de kans om te bieden op mooie kavels, belangeloos beschikbaar gesteld door vrienden en bedrijfsvrienden van het corso. Veilingmeester van dienst, Alphons de Wit, wist de aanwezigen met zijn bevlogen stijl goed te enthousiasmeren. Een kleine greep uit de tientallen gewilde kavels: een barbecuepakket voor tien personen, een verblijf van een week in een Spaanse villa, reclamezendtijd op Omroep West ter waarde van 2.000 euro en een diner met chef-kok voor twaalf personen.

Topstuk van de avond bleek de kookworkshop in de keuken van Koppert Cress. Het gewilde kavel werd uiteindelijk op 7.000 euro afgehamerd. Dat de liefde voor het Varend Corso diep zit, blijkt ook wel uit het feit dat de gasten spontaan zelf nieuwe kavels aanboden. De vijf ingelaste kavels waren samen goed voor 12.400 euro, waarbij de bijdrage van eventplanner Rachida een eindbod van maar liefst 5.000 euro noteerde.

Naast de aangeboden kavels, droegen de gasten nog op een andere manier bij aan de toekomst van het corso. Op de verschillende tafels stonden ballonnen, waarvan elk met een verrassing. Voor 100 euro konden die doorgeprikt worden. Zanger Mark Verkade verzorgde de feestelijke afsluiting van de avond. Met de complete bijdrage van het Captains Dinner kan het Varend Corso weer een extra impuls krijgen.

Dit jaar trekt het Varend Corso op 21, 22 en 23 juni door het Westland en omstreken. Het is de 25ste keer dat de stoet, bomvol prachtige bloemen, groenten en planten uit de Westlandse kassen aan de honderdduizenden toeschouwers voorbijtrekt.

Bron: Varend Corso

Publicatiedatum: