Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rekenmodel ontvochtiging: Feiten en geen ‘gevoel’

Van Dijk heating vindt het belangrijk om op basis van feiten een passend advies te geven over CO₂- en ontvochtigingsinstallaties. Al jaren voert het bedrijf uitgebreide berekeningen uit om CO₂ optimaal in de kas te verdelen. Sinds vorig jaar heeft het bedrijf hier een nieuw model aan toegevoegd met een uitgebreide berekening voor ontvochtiging.

Innovatief rekenmodel: ACT
Het uitgebreide rekenmodel, de ACT, geeft inzicht in de vocht- en energiebalans op het bedrijf. Dit gebeurt op basis van lokale omstandigheden, de teeltstrategie en de combinatie van jarenlange weerdata, technische kasgegevens en een verdampingsmodel. Met deze uitkomsten is de verwachte vochtuitdaging feitelijk te onderbouwen. Ook wordt hierdoor duidelijk hoe de ideale vochtinstallatie eruit moet zien. Regelmatig leiden deze berekeningen tot nieuwe inzichten door het doorrekenen van verschillende scenario's.

Analyse tijdens gebruik
Voor een optimale werking van de ontvochtingsinstallatie heeft Van Dijk heating samen met LetsGrow.com de Strategy Scan ontwikkeld. Deze analyse helpt om de ontvochtiging installatie optimaal te benutten en nog meer rendement te halen.

Van Dijk heating staat op de Greentech in Amsterdam van 11 tot en met 13 juni op stand 01.134. Bij de stand is het mogelijk om hun analyses en andere mogelijkheden te bekijken.

Voor meer informatie:
Van Dijk heating
Tel: +31(0)30 656 38 44
[email protected]
www.vandijkheating.com

Publicatiedatum: