Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interactieve kennissessie over kasklimaatoptimalisatie

Vocht: vriend of vijand?

In de glastuinbouw staat het optimaliseren van het kasklimaat centraal. Energiebesparing, vochtbeheer, en de toepassing van geavanceerde technologieën zijn belangrijk aspecten voor telers om winstgevende teeltpraktijken te ontwikkelen. Om deze uitdagingen aan te gaan, organiseren Wageningen UR, Philips, Ridder, Lumiforte en Van der Ende Group de interactieve kennissessie "Vocht: Vriend of Vijand?" op 19 juni in het World Horti Center te Naaldwijk. Deze sessie biedt telers en teeltadviseurs gelegenheid om hun kennis te vergroten en te netwerken met gelijkgestemde professionals.


Frank Kempkes

De sessie zal worden geleid door Frank Kempkes, een onderzoeker op het gebied van energie en kasklimaat aan de Wageningen University & Research (WUR). Met meer dan 30 jaar ervaring in de sector, zal Kempkes de nieuwste inzichten delen over kasklimaatoptimalisatie en de rol van vochtbeheer in energiebesparing.

Waarom deze middag bijwonen?

  • Laatste inzichten met betrekking tot onderzoeksresultaten binnen de thema's vochtbeheer en energiebesparing vanuit Wageningen UR.
  • Krijg grip op de vochtbalans; van gevoel naar praktische sturing.
  • Mogelijkheid om zelf vanuit de praktijk vragen te stellen over klimaatoptimalisatie in uw eigen specifieke situatie.
  • Netwerken en delen van kennis en ervaring rondom vochtmanagement in de praktijk.

Kasklimaatoptimalisatie
In zijn presentatie zal Frank Kempkes ingaan op de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van kasklimaatoptimalisatie. In de veranderende wereld met steeds meer focus op het terugdringen van het energiegebruik, neemt hij u mee in de wereld van toenemende isolatie door schermen of coatings. Daarmee gepaard gaat de noodzaak tot (actief) ontvochtigen en de synergie ervan met andere teelttechnologieën, zoals LED-verlichting en klimaatsturing. Frank zal de nadruk leggen op het belang van het creëren van een optimaal groeiklimaat voor gewassen en zal praktische inzichten delen over hoe telers deze technologieën effectief kunnen implementeren in hun eigen kassen.

Naast de presentatie van Frank Kempkes is er ruimte voor interactie en discussie, waarbij deelnemers hun eigen uitdagingen en best practices kunnen delen. De kennissessie "Vocht: Vriend of Vijand?" vindt plaats op woensdag 19 juni om 15:00 in het World Horti Center te Naaldwijk. Registratie is verplicht vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen. Telers en teeltadviseurs worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze informatieve bijeenkomst.

Voor meer informatie en registratie kan men hier terecht.

Publicatiedatum: