Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking voor gezondere lunch op werkvloer

GroentenFruit Huis, Rabobank en BeBright hebben de handen ineengeslagen in een beweging naar een gezondere lunchcultuur. Het is voor werkgevers bedoeld die op zoek zijn naar manieren om zich te onderscheiden als werkgever. Het is daarnaast interessant voor ondernemers die zich afvragen hoe ze meer kunnen betekenen voor werknemers. Tenslotte is het interessant voor werkgevers die zich afvragen hoe ze de organisatie kunnen profileren als koploper. De Provincie Zuid-Holland en Greenport West-Holland ondersteunen dit initiatief en werken graag mee aan deze beweging.

Te weinig groenten
Nederlanders eten over het algemeen veel te weinig groenten en de gemiddelde Nederlandse lunch bevat weinig tot geen groenten. En dat terwijl groenten belangrijk zijn voor lichaam en geest. Daarnaast neemt men erg weinig tijd voor de lunch, iets meer dan 20 minuten. Het sociale aspect van samen lunchen draagt tevens bij aan onderlinge verbinding. Kortom, voldoende redenen om meer aandacht te besteden aan de lunchcultuur in Nederland.

Samen met werkgevers vertalen de organisatie ambities in concrete oplossingen die in een periode van acht maanden uitgewerkt en getest worden in de eigen organisatie. Door gezamenlijke communities in te richten rondom een ambitie kunnen relevante experts kennis en tools delen en is er ruimte om onderling ervaringen uit te wisselen. Een ambitie kan bijvoorbeeld gaan over de lunch onderdeel maken van het arbeidsbeleid of over de vraag hoe een gezonde lunch binnen de organisatie geïmplementeerd kan worden. De organisaties werken daarin samen met relevante partners, zodat de benodigde kennis en expertise aan tafel zit.

De ambitie is om samen met werkgevers én werknemers te bewegen naar een nieuwe lunchcultuur op de werkvloer. Wanneer men interesse in het programma heeft of meer wil weten kan men contact opnemen met [email protected].

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: