Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telersbijeenkomst Precisie Gewasbescherming en Weerbaarheid

Op 5 juni 2024 organiseren Glastuinbouw Nederland, Botany en Stichting Versterking Tuinbouwcluster samen de Telersbijeenkomst Precisie Gewasbescherming & Weerbaarheid in de demokassen van Botany in Meterik.

Groene perzikluis in paprika
Binnen het praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de Praktijk' werkt Glastuinbouw Nederland aan twee pilotprojecten: 'Kas als Ecosysteem' en 'Precisie Gewasbescherming'. Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de demonstratiepilots 'Weerbare komkommerteelt' en 'De invloed van voeding op plaaginsecten in chrysant'. Daarnaast komen optimale spuittechnieken, toepassingsomstandigheden en het gebruik van hulpstoffen aan bod, met specifieke aandacht voor groene perzikluis in paprika en meeldauw in komkommer en aardbei. Ook is er een nieuwe workshop toegevoegd aan het programma, waarin het meten van het microleven rond het wortelmilieu wordt toegelicht. Wat kun je met de analyses van het microbioom en welke data zijn inmiddels bij praktijkproeven verzameld?

Kennis op doen
Deze bijeenkomst biedt gelegenheid om kennis op te doen over weerbaar telen en precisiegewasbescherming. De presentaties en demonstraties zijn interessant voor zowel groentetelers als telers van siergewassen en zacht fruit. De middag kan ook meetellen als dagdeel voor verlenging van de licentie Bedrijfsvoeren Gewasbescherming, onderdeel Veiligheid en Techniek.

Kijk hier voor meer informatie over het programma, de workshops en aanmelden.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: