Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Geothermie niet vergeten"

Geothermie Nederland heeft het Hoofdlijnenakkoord bestudeerd. Daarin wordt 'geothermie' niet expliciteit benoemd, maar toch komt ziet men tevreden dat het onderwerp 'wel in beeld is'. Daarvoor wijst men op een bericht op X van Tweede Kamerlid Silvio Erkens van de VVD.

Geothermie Nederland blijft zich inzetten om de warmte uit onze eigen bodem te benutten en lokaal te gebruiken om huizen en gebouwen op een duurzame manier te verwarmen. "Met geothermie zijn we minder afhankelijk van buitenlandse energiebronnen en de warmteproductie komt direct ten goede aan de omgeving."

Recente onderzoeken van InvestNL benadrukken de urgentie om te investeren in geothermie als energiebron. De potentie van geothermie is groot, maar de implementatie in Nederland blijft achter door technische, financiƫle en maatschappelijke uitdagingen. Geothermie Nederland constateert dat er sprake is van trage vergunningverlening van geothermieprojecten. En een grote vraag vanuit de sector om een passend financieel instrument die ondersteunt in de investeringsfase. Tot slot moet er versneld worden, er liggen in Nederland volop kansen voor geothermie in de gebouwde omgeving.

Geothermie Nederland gaat graag met de nieuwe ministers en staatssecretarissen in gesprek om de praktijk te laten zien en samen tot praktische en uitvoerbare oplossingen te komen.

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: