Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe ervaren Vlaamse telers de korte keten?

Van 18 tot 26 mei 2024 vindt de Week van de Korte Keten plaats. Tijdens deze Week van de Korte Keten publiceert het Agentschap Landbouw en Zeevisserij de resultaten van een bevraging bij landbouwers over hun ervaring met de korte keten. Landbouwers die hun producten direct verkopen aan de consument, houden er een gevoel van voldoening en waardering aan over. Ze voelen zich trots dat ze het verhaal kunnen doen over hun rol in de voedselproductie, blijkt uit de enquête. Er namen 3.271 landbouwers in Vlaanderen deel aan de enquête, met en zonder korteketenverkoop.

Tevreden
80% van de landbouwers die aan korte keten doet, is daarover tevreden. 57% is positief over de winstgevendheid van zijn of haar korteketentak. Maar ook bedrijfseconomisch zijn landbouwers die aan korte keten doen, best tevreden: ze krijgen een betere prijs voor hun producten en realiseren een aanvullend inkomen. Ten slotte zijn ze overtuigd dat ze aan autonomie winnen door de verkoop in eigen handen te nemen en door te kiezen voor een andere vorm van landbouw.

Bron: Agentschap Landbouw & Zeevisserij

Publicatiedatum: