Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Talent van buiten tuinbouw: "Het zit dus ergens in mijn bloed"

Rhode en Dave zijn beiden tweedejaars student Horti Technics & Management aan MBO Westland in World Horti Center. Puck van Holsteijn, directrice World Horti Center en HortiHeroes, ging met hen in gesprek voor Nieuwsblad Westland. Een van haar vragen: waarom kozen ze voor de opleiding?

Dave: "Ik kom niet uit een kwekersgezin, maar ik werk deze zomer wel al vier jaar bij een potplantenkwekerij. Toen ik hier zo'n twee jaar werkzaam was moest ik mijn opleiding gaan kiezen. Mijn werk vond ik zo leuk, dat ik hier graag meer over wilde leren!"

Rhode: "Zelf kom ik niet uit het Westland, maar woon in Delft, ik ben dus ook niet opgegroeid in de sector. Wel werk ik al zo'n zeven jaar bij een kwekerij. Vroeger dacht ik er eigenlijk niet aan om dit uiteindelijk als beroep te kiezen. Mijn vader is veilingmeester geweest en heeft nu een bedrijf in verkoop van bloemen en planten, hierdoor heb ik er wel wat van de sector mee gekregen. Ook heb ik gehoord dat mijn overgrootopa een fresiakwekerij had, het zit dus ergens in mijn bloed. Ik heb eerst de bloemistenopleiding gedaan en afgerond, maar ik zag mezelf nog niet helemaal in een bloemenwinkel staan. Toen zei mijn vader: 'Maar je krijgt wel veel energie van werken in de kas' en zodoende ben ik bij deze opleiding terechtgekomen."

Lees het hele interview hier.

Indexfoto: opening All Climatekas in het World Horti Center door studenten van MBO WEstland in 2019.

Publicatiedatum: