Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatregelingstechnologie om de functionaliteit van kassen te optimaliseren

Het Xiamen Tangchao Horticultural Breeding Center bereidt zich voor op de Xiamen International Flower Trials in 2024. Ze willen daar hun rassen laten zien. Ze maken gebruik van de geavanceerde klimaattechnologie van Svensson en geven prioriteit aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige stekken en het optimaliseren van de functionaliteit van de kas. Tangchao wordt erkend voor hun zaadkwaliteit en praktijken en blijft zich inzetten voor samenwerking voor verdere groei en uitbreiding. In het Xiamen Tangchao Horticultural Breeding Center binnenstapt bruist het van de voorbereidingen voor de aankomende '2024 Xiamen International Flower Trials'.

Levendige bloemen
De kas staat vol met levendige bloemen, zowel binnen als buiten, en vormt het decor van de tentoonstelling. Met meer dan 80 binnen- en buitenlandse bedrijven en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen dient deze bloemententoonstelling als een belangrijk platform voor het verbeteren van de kwaliteitsnormen in de bloemensector. Zhan Ruiqi, de algemeen directeur van Tangchao Horticulture, deelt zijn toewijding aan de samenwerking met internationale veredelingsbedrijven om bloemensoorten naar de Chinese markt te brengen.

Leveren van stekken
Het Tangchao Horticulture China Breeding Center, een samenwerkingsverband tussen Xiamen Aiken Horticulture en het in Duitsland gevestigde Benary, staat trots met zijn nieuw voltooide vijf en halve hectare grote moderne stekkenteeltkas. "Het leveren van eersteklas, veerkrachtige stekken aan onze klanten is onze hoogste prioriteit, daarom beheren we het kasklimaat zorgvuldig tijdens onze productieprocessen," legt Zhan uit. "Voor de eerste fase van de stekkenteelt kozen we voor binnen- en buitenschermen van Svensson. Daarbij kozen we de optimale lichtomstandigheden voor de groei van stekken en effectieve koeling tijdens de zomermaanden voorop stelden."

Technische samenwerking leidt tot succes
In juli 2023 organiseerde Svensson een online technische uitwisselingsbijeenkomst met Tangchao Horticulture om de functionaliteit en voordelen van hun schermen te optimaliseren. Door gebruik te maken van klimaatgegevensanalyse, gaven de experts van Svensson inzichten over het maximaliseren van het gebruik van schermen. Deze uitwisseling faciliteerde ook diepere discussies, waarbij aanvullende praktische behoeften voor de kas werden ontdekt.

Liu Siyang, hoofd van Tangchao Horticulture Breeding, legde uit dat naast de productie van zaailingen en potbloemen, de kas op de Xiamen-locatie ook voor veredelingsdoeleinden wordt gebruikt. "Om ervoor te zorgen dat geïntroduceerde bloemensoorten zich kunnen aanpassen aan verschillende klimatologische omstandigheden, hebben we een 'flexibele' klimaatbeheersingsoplossing nodig," deelde Liu. "Gezien de diverse bloemsoorten en de noodzaak van nauwkeurig klimaatbeheer, zochten we een oplossing die aanpasbare schaduw en consistent licht biedt. Stabiliteit is cruciaal voor de selectie van genotypen tijdens de veredeling." De introductie van Svensson's innovatieve PARperfect variabele schaduwoplossing bleek cruciaal. "We implementeerden deze oplossing voor het eerst in een nieuwe moederplantkas die eind vorig jaar werd gebouwd," voegde Liu toe.

De PARperfect variabele schaduwoplossing onderscheidt zich door een combinatie van eersteklas klimaatschermen en op maat gemaakte technische ondersteuning, waarmee telers in staat worden gesteld hun klimaatdoelen in de kas te bereiken. In samenwerking met Tangchao Horticulture heeft Svensson geholpen met het verfijnen van de instellingen om ultieme schaduwflexibiliteit te bereiken. Liu Siyang benadrukt het belang van PAR-sensoren voor nauwkeurige, realtime-controle op gewasniveau. Hij onderstreept hoe deze gegevens waardevolle referentiepunten kunnen bieden voor toekomstige klantinteracties.

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson

[email protected]
www.ludvigsvensson.com

Publicatiedatum: