Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zomerweek van start

Libelle en Margriet vieren feest met bloemen

In Vijfhuizen is donderdag de Zomerweek van Libelle en Margriet van start gegaan. Dit jaar staat het evenement in het teken van bloemen: Festa da Flor. Bloemenbureau Holland is aanwezig om bezoekers de effecten van bloemen te laten ervaren. De Zomerweek duurt nog tot en met woensdag 29 mei.

Monique Kemperman namens Bloemenbureau Holland: "Dagelijks geven we workshops met snijbloemen waarbij deelnemers ervaren dat je jezelf, ook met een bescheiden budget, op een vrolijk boeket kunt trakteren. Daarnaast staan op de vele terrastafels bloemdecoraties met korte boodschappen zoals 'Gun jezelf bloemen!', 'Bloemen geven een ontspannen gevoel' en 'Bloemen maken blij!'. Een echte eyecatcher op de Zomerweek is de reusachtige bloemenwand. Bezoekers kunnen er selfies maken om die vervolgens te delen via social media."

Influencers
Op de openingsdag van de Zomerweek ontving Bloemenbureau Holland een groep influencers die onder leiding van toparrangeur Florian Seyd van The Wunderkammer deelnamen aan de snijbloemenworkshop. De enthousiaste reacties zijn terug te zien op Instagram via de hashtag #mooiwatbloemendoen. Kemperman: "Door influencers te betrekken, worden bloemen extra goed zichtbaar onder een relatief jonge doelgroep."

Tuinbloeiers
Ook tuinbloeiers hebben een rol op de Zomerweek. Zo is er in samenwerking met het kwekerscollectief Hydrangea World een heuse hortensiabar gerealiseerd, inclusief een hortensiaterras. Daarnaast worden er dagelijks onder leiding van Gabriella Overmeer van Linea Verde workshops met 'smaakvolle tuinbloeiers' gegeven. Bezoekers kunnen ook als model met roze hanggeraniums poseren op de 3D-versie van de voorpagina van tijdschrift Margriet.

Uitgebreide samenwerking
Kemperman: "De aanwezigheid van Bloemenbureau Holland op de Zomerweek vormt onderdeel van een uitgebreide samenwerking met Libelle en Margriet. De eerste resultaten daarvan zijn in de komende maanden zichtbaar met artikelen over de positieve effecten van bloemen. In het najaar krijgt de samenwerking een vervolg, onder meer met publicaties over tuinplanten en snijbloemen. Om meer consumentenkennis te krijgen, houden we ook een bloemenonderzoek. We beginnen daarmee al op de Zomerweek, waar aan zo'n 700 workshopdeelnemers gevraagd wordt een korte enquĂȘte in te vullen over koopgedrag en het effect van bloemen."

Over de Zomerweek
De Zomerweek wordt sinds 1996 georganiseerd en trekt jaarlijks zo'n 70.000 bezoekers. Verreweg de meeste bezoekers zijn vrouw (99%).

Publicatiedatum: