Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeizaam jaar voor de pioenroos

Tholen - Veel pioenenkwekers hebben last van de extreme weersomstandigheden dit seizoen. Gijs Laan van CNB: "Er is veel waterschade en hagelschade, wat zorgt voor kromme stelen en beschadigingen aan de bloemen. Ook de wind en nachtvorst heeft geen goed gedaan aan de groei van de pioenrozen. Het gewas zit wel op het land, maar de stelen van veel pioenen zijn te kort en de knoppen blijven achter. Het verschilt per kweker, sommige kwekers hebben wel de helft minder pioenen kunnen oogsten, bij anderen is het een verschil met 20-30% in vergelijking met andere jaren."

In het NOS achtuurjournaal vertelde pioenenkweker René Dekker dat hij verdrietig wordt van de planten: "De kwaliteit is dusdanig slecht door een lange winter met regen, hagel en wind. Zoals je ziet is er veel schade. Ik teel al 20 jaar pioenrozen en heb zoveel factoren tegelijkertijd nog nooit gezien."

Het item over de pioenrozen is bij het NOS achtuurjournaal van 22 mei te bekijken vanaf minuut 17.20.

Voor meer informatie:
CNB New Plants
06 37 22 58 70
[email protected]

Publicatiedatum: