Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kijk live mee, vanmiddag 14:00 uur

Europese landbouwwoordvoeders in debat

Vanmiddag, op woensdag 22 mei zullen, Europese landbouwwoordvoeders van Nederlandse politieke partijen met elkaar in gesprek gaan tijdens het EU Debat: Toekomst van Agri&Food. De BBB, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks-PvdA, NSC, SGP, SP, Volt en VVD gaan in de Mauritskazerne in Ede met elkaar in gesprek over thema's als uniforme duurzaamheidsstandaarden, ketenverantwoordelijkheid en een regionale Europese voedselstrategie.

Van 6 tot en met 9 juni 2024 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. De laatste jaren is het debat rondom landbouw, voedsel en milieu gerelateerde thema's steeds meer op de voorgrond gekomen. Voor het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), op initiatief van Schuttelaars & Partners, alle reden om in gesprek te gaan met de politieke partijen over de toekomst van agri & food. BO Akkerbouw en ZuivelNL ondersteunen het initiatief.

6 v/d 10 deelnemers. Boven: Jessika van Leeuwen (BBB), Willemien Koning-Hoeve (CDA) en Johanna Koffeman-Kramer (ChristenUnie). Onder: Gerben-Jan Gerbrandy (D66), Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA) en Dirk Gotink (NSC). Op de foto ontbreken Bert-Jan Ruissen (SGP), Fenna Feenstra (SP), Anna Strolenberg (Volt) en Bart Millenaar (VVD)

Europese verkiezingsthema's onder de loep
Tijdens dit verkiezingsdebat op woensdagmiddag 22 mei 2024 worden Europese verkiezingsthema's op het gebied van voedsel en landbouw in Nederlandse context geplaatst. Wat gaan de aanwezige politieke partijen de komende 5 jaar doen en veranderen, hoe zien zij hun rol? In de gesprekken wordt ingezoomd op lange termijnoplossingen en structuurveranderingen, om problemen die nu spelen aan te pakken met duidelijke beleidskeuzes.

Dagvoorzitters Amber Laan (jonge melkveehouder, HAJK-voorzitter en adviseur duurzame landbouw bij Schuttelaar & Partners) en Gerben Boom (dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille internationaal en adviseur duurzame landbouw bij Schuttelaar & Partners) leiden de gesprekken.

Gerben Boom: "In tijden van grote uitdagingen staat deze bijeenkomst in het teken van inhoud en verbinding. In meerdere rondes gaan we in gesprek met Anna Strolenberg (Volt #1), Bart Millenaar (VVD #7), Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA #1), Bert-Jan Ruissen (SGP #1), Dirk Gotink (NSC #1), Fenna Feenstra (SP #1), Gerben-Jan Gerbrandy (D66 #1), Jessika van Leeuwen (BBB #2), Johanna Koffeman (ChristenUnie #4) en Willemien Koning (CDA #4). Amber en ik zetten in op het voeren van een stevig gesprek waarbij de verschillende standpunten zichtbaar worden, maar we ook op zoek gaan naar consensus."

Kijk live mee!
Het debat kan vanaf 14:00 uur live gevolgd worden via deze link
Alle informatie over het EU verkiezingsdebat is te vinden op www.eudebatagrifood.nl

Organisatie
Het EU Debat over de toekomst van Agri en Food is een initiatief van Schuttelaar & Partners en NAJK en wordt door BO akkerbouw en ZuivelNL ondersteund.

Publicatiedatum: