Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Logiztik Alliance Group

"Consumentengedrag veranderd door zorgen om het milieu"

Expediteurs zijn volledig onderdeel van de toeleveringsketen en verbinden verschillende spelers binnen de bloemensector, zoals telers, vervoerders, douaneautoriteiten, afhandelaren en importeurs. Om deze reden benadrukt Logiztik Alliance Group dat de luchtvrachtsector als geheel een belangrijke rol heeft in het bevorderen van initiatieven, zoals het gebruik van de elektronische Air Waybill (e-AWB) en Sustainable Airfreight Fuel, die bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de sector. Als onderdeel van haar inspanningen om haar ecologische voetafdruk te verminderen, heeft Logiztik Alliance Group onlangs de installatie van zonnepanelen voltooid op een van haar magazijnen in de buurt van Mariscal Sucre Airport in Quito, Ecuador.

Logiztik Alliance's duurzaamheidsvisie
"We hebben een duurzaamheidsvisie aangenomen op basis van ESG-criteria. We hebben drie kernpijlers van duurzaamheid: mensen eerst, het verminderen van onze ecologische voetafdruk bij onze activiteiten en het bevorderen van duurzame transportopties. Dit jaar hebben we onze focus op het realiseren van belangrijke duurzaamheidsprojecten versterkt. De voordelen van deze projecten gelden niet alleen voor ons bedrijf, maar voor iedereen in de bloemensector die dit soort initiatieven wil nemen. De sector heeft baat bij deze maatregelen, omdat een vermindering van de ecologische voetafdruk en verantwoordelijkheid voor het milieu de sector helpt om aan de vraag van klanten te voldoen, zijn marktpositie te verbeteren en aan de milieuwetgeving te voldoen," aldus Logiztik Alliance Group.

"Het consumentengedrag is veranderd, vooral onder jongere generaties en mensen die zich zorgen maken over het milieu. Daarom eisen bedrijven zoals supermarkten en groothandelaren meer milieuvriendelijke processen van teeltbedrijven en expediteurs. Bovendien kan compensatie of verminderde CO₂-uitstoot de waardevermindering van het product of de perceptie ervan als gevolg van milieuoverwegingen helpen, wat de concurrentiepositie van producten in onze regio helpt te verbeteren. De milieuregelgeving neemt toe, vooral in de EU. Beleidsmaatregelen zoals CSDR en SAF-vereisten zijn enkele van de beleidsmaatregelen die voor EU-bedrijven van blijvende aard zijn. Voor Europese bedrijven in de bloemensector helpt het kopen van producten die op verantwoorde wijze worden verscheept hen bij de naleving en rapportage van deze zaken."

Zonnepanelen
Deze visie heeft onder andere geresulteerd in de installatie van zonnepanelen. In februari 2024 is het bedrijf begonnen met de installatie van zonnepanelen met een oppervlakte van 1080 m² op een van de magazijnen in de buurt van Aeropuerto Mariscal Sucre in Quito, Ecuador. Deze panelen zijn geproduceerd op basis van monokristallijn technologie. Volgens Logiztik Alliance Group is deze technologie gekozen vanwege de verbeterde efficiëntie en duurzaamheid in vergelijking met andere paneeltypes: "Zelfs bij weinig zonlicht kunnen ze energie opwekken, dankzij hun hogere energiedichtheid. Met een productie van ongeveer 345.000 kWh per jaar zullen deze panelen naar verwachting jaarlijks ongeveer 110 ton CO₂ -uitstoot verminderen. Deze vermindering komt overeen met de uitstoot van de productie van ongeveer 260.000 plastic waterflessen."

Samenwerking met SAF-programma's in de regio
Logizik Alliance Groups voegt hieraan toe: "Wij geloven dat duurzaamheid een gedeelde verantwoordelijkheid is, en producten uit een milieuverantwoorde sector zullen goed worden ontvangen in de markten." In samenwerking met luchtvrachtpartners heeft het bedrijf gewerkt aan meer milieuvriendelijke transportoplossingen voor zijn klanten. Het bedrijf zegt zich te hebben ingespannen om een pioniersrol te spelen op het gebied van SAF in de regio, door samen te werken met luchtvaartmaatschappijen zoals Air France KLM Martinair Cargo. "Dit jaar was Logiztik Alliance Colombia de eerste expediteur in Colombia die zich aansloot bij het Air France KLM Martinair Cargo Sustainable Aviation Fuel programma. Het programma maakt gebruik van brandstof uit gerecyclede oliën zoals bakolie, een schonere vervanger voor de gebruikelijke vliegtuigbrandstof. Het is afgeleid van hernieuwbare grondstoffen, stoot ongeveer 75% minder CO₂ uit dan fossiele vliegtuigbrandstof gedurende de hele cyclus, van teelt tot verbranding, en vermindert andere schadelijke emissies zoals fijnstof en zwavel. Logiztik Alliance Ecuador was eerder al de eerste expediteur in Noord- en Zuid-Amerika die in 2021 partner werd van het AFKLMP SAF-programma voor zowel vracht- als passagiersvervoer," besluit het bedrijf.

Voor meer informatie:
Logiztik Alliance Group
www.logiztikalliance.com