Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michiel Kuipers, Floral Innovations

Floriscan presenteert QR-oplossing voor plantverzorging

Floral Innovations heeft recentelijk de FloriScan gelanceerd, waarmee informatie over plantenverzorging toegankelijk gemaakt wordt met een eenvoudige scan van een QR-code.

"Met FloriScan willen we de barrière voor het kopen van planten verlagen. We merken dat er een duidelijke behoefte is aan een oplossing zoals deze, vooral nu de onzekerheid van consumenten over plantenverzorging de verkoop beïnvloedt," vertelt Michiel Kuipers, oprichter van Floral Innovations en bedenker van FloriScan.

FloriScan functioneert door middel van een QR-code die op het label van de plant wordt aangebracht. Wanneer deze code gescand wordt, leidt deze de consument naar een gepersonaliseerde webpagina met plantinformatie en verzorgingstips. Daarnaast kun je live chatten met "dr Flora", een AI-gedreven "plantendokter"/tool die adviezen op maat geeft en geïntegreerd kan worden in webpagina's en webshops.

"Het is een gamechanger in de bloemen- en plantenindustrie", weet Michiel. "Het overbrugt de kloof tussen consument en kennis over plantenverzorging, waardoor de verkoop gestimuleerd wordt en de algehele klanttevredenheid stijgt. De toevoeging van dr. Flora versterkt deze verbinding nog meer, door verzorgingstips aan te bieden die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke plant."

Voor meer informatie:
FloriScan
www.floriscan.com