Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Bruin Plantpot

Nieuwe lantaarnpaalbak in het assortiment

Tholen - De Bruin Plantpot heeft sinds dit jaar een toevoeging aan het assortiment, namelijk de Lanterna, een lantaarnpaalbak met binnen kweekbak. Ook komen ze nu met de Rotondo op de markt, een hangende mand voor aan een gevel, staaldraad of lantaarnpaal. Daar waar soortgelijke leveranciers van dit product deze bakken compleet met planten leveren onder contracten, wil De Bruin juist alleen de bakken aanbieden aan hun klanten, te weten, lokale kwekers, tuincentra, vakantieparken, winkeliersverenigingen, VvE's en (semi) overheidsinstellingen.

Lanterna
De kweekbak is voorzien van een eb- en vloedbodem, waardoor opkweek op tafels makkelijk is. In de hoeken is de binnenbak voorzien van waterkanalen waardoor het, na plaatsing in de Lanterna, altijd makkelijk watergeven is. De Lanterna heeft een waterbuffer van ruim 6 liter en in de binnenbak een grondvolume van 12 liter. Bij keuze van de juiste planten is water geven eens in de 3 à 4 weken voldoende, uiteraard afhankelijk van de buitentemperatuur en eventuele regenval.

Door de makkelijk te wisselen binnenbak is het mogelijk om in verschillende seizoenen makkelijk van beplanting te wisselen. Hierdoor is het mogelijk jaarrond door middel van seizoensproducten het straatbeeld te verfraaien.

Lanterna en binnen kweekbak

De Lanterna bestaat uit twee helften die met een paalbeugel aan elke lantaarnpaal bevestigd kunnen worden. Na het monteren van de paalbeugels en ophangen van de Lanterna's is het een kwestie van de bakken borgen door middel van een tie-rip en het plaatsen van de binnenbak.

Veel gebruikte en zich bewezen beplantingsvoorbeelden in de zomer zijn bijvoorbeeld de Oostenrijkse hanggeranium, maar ook Surfinia's, Scaveolas en Hedera's.
Zodra de herfst aantreed kan de bak gevuld worden met bijvoorbeeld winterheesters zoals Hedera Hybernica, Skimmia, Festucca en Gaultheria.

Rotondo
Deze nieuwe bak bestaat uit een ronde bloembak met treef en een verzinkte spindel met ketting. De bak kan middels paal- of muurbeugels opgehangen worden aan lantaarnpalen of gevels of via de bijgeleverde karabijnhaken aan staaldraden (zoals bijvoorbeeld gespannen over een winkelstraat).

De Rotondo heeft een diameter van 60cm en is 30cm hoog. Dit resulteert in waterbuffer van ruim 10 liter en boven op de treef een grondbuffer van 35 Liter. De Bruin Plantpot mikt met de Rotondo op dezelfde, eerder genoemde, klanten als bij de Lanterna.

Beide bakken zijn gemaakt uit PE (Poly Ethyleen) kunststof materiaal wat sterk, slagvast, flexibel en mede daardoor weersbestendig is en een lange levensduur heeft.

Jorg Swagemakers van De Bruin Plantpot met de Rotondo

Beide producten zijn uit voorraad leverbaar.

Voor meer informatie:
De Bruin Plantpot
www.plantpot.nl