Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4000 planten per uur met volledig automatische entmachine

Wereldwijd worden jaarlijks 10 miljard planten geënt. Een arbeidsintensief proces waarbij nauwkeurigheid wordt gevraagd. Tegelijkertijd heeft de (glas)tuinbouw te maken met strenge regelgeving, bijvoorbeeld met betrekking tot gewasbescherming. De behoefte aan resistente planten neemt daardoor toe. En daarbij komt ook dat arbeidskrachten steeds schaarser worden. Als antwoord op deze ontwikkelingen heeft ISO de High Speed Grafter geïntroduceerd. De volgens het bedrijf uit Gameren eerste volledig automatische entmachine ter wereld levert 4000 consistente en kwalitatieve planten per uur, bediend door slechts één operator.

ISO ontwikkelt technologieën om de moeilijkste processen te kunnen automatiseren. En de ISO High Speed Grafter is daar een voorbeeld van. Het product is genomineerd voor een Innovation Award. Op de komende GreenTech in Amsterdam wordt bekend of ISO ook wint. De eerste volledig automatische entmachine ter wereld levert volgens het bedrijf 4000 consistente en kwalitatieve planten per uur, bediend door slechts één operator.


ISO High Speed Grafter

Planten
Waar er voorheen altijd mensenhanden en menselijke beslissingen aan het enten te pas kwamen, gaat dat proces nu volledig automatisch. Bediend door één operator kan de machine 4000 planten per uur leveren van een consistente kwaliteit. Dit komt vooral door de toevoeging van Vision AI-technologie voor de selectie en de controle van de planten. Waar vroeger mensen deze handelingen deden, doet nu AI het werk. Volgens het bedrijf met een hogere kwaliteit afwerking en sterkere planten.

"Met de ISO High Speed Grafter kunnen we telers en andere bedrijven een oplossing bieden voor de uitdagingen waar ze dagelijks mee te maken hebben", verklaart Martin Maasland, CEO van ISO. "We kunnen nu razendsnel automatisch enten zonder eventuele menselijke fouten. Hierdoor wordt het slagingspercentage van enten substantieel verhoogd. De ISO High Speed Grafter is een mooi voorbeeld van hoe technologie kan bijdragen aan de toekomst van de tuinbouw. We zijn dan ook supertrots op onze nominatie voor de Innovation Award."

Nominatie
De ISO High Speed Grafter is op dit moment getest en geïmplementeerd in de tomatenteelt, maar kan in de toekomst ook ingezet worden in de teelt van andere gewassen zoals paprika's. Het enten van bomen behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de opening van de GreenTech op dinsdag 11 juni, wordt de Innovation Award uitgereikt en wordt dus duidelijk of de ISO High Speed Grafter ook wordt bekroond.

Meer innovatie
De High Speed Grafter is één van de drie innovaties waarmee ISO dit jaar op de markt komt. Sjaak Bakker, sinds een half jaar Chief Commercial Officer, lichtte onlangs alvast een tipje van de sluier en benadrukte de snelle time-to-market waarbij het bedrijf bij innovaties op in zet.

Voor meer informatie:
ISO
Tel: 0418-552735
[email protected]
www.isohorti.com

Publicatiedatum: